Aplinkosaugininkai dėl kyšio kreipėsi į STT: kabinete rado dovanų maišelį | Diena.lt

APLINKOSAUGININKAI DĖL KYŠIO KREIPĖSI Į STT: KABINETE RADO DOVANŲ MAIŠELĮ

  • 3

Dėl galimo bandymo papirkti Aplinkos apsaugos departamento pareigūną pradėtas ikiteisminis tyrimas, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Jis pradėtas po departamento kreipimosi, gavus Kupiškio aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūno pranešimą.

Įtarimai tyrime kol kas niekam nėra pareikšti, BNS informavo tarnyba.

Aplinkosaugininkas pranešė, kad asmuo, kuriam gresia administracinė nuobauda, išnagrinėjus administracinio nusižengimo bylą, darbo kabinete paliko dovanų maišelį ir nekreipdamas dėmesio į perspėjimą, kad dovanų palikti negalima, maišelį paliko ir išėjo.

Įvertinus tai, kad pareigūnai pranešė apie galimą bandymą papirkti valstybės tarnautoją, gauta informacija perduota nagrinėti STT.

„Norėtųsi, kad įpročio „susitarti“ išvis nebeliktų, todėl primename, kad departamento pareigūnai principingai reaguoja į bandymus jiems įteikti galimai neteisėtą atlygį ir apie tai informuoja teisės aktų nustatyta tvarka“, – teigė Imuniteto tarnybos viršininkas Vaidotas Glinskis.

„Tikiuosi, kad žmonės, žinodami, jog tokie atvejai viešinami, susilaikys nuo panašių bandymų daryti neteisėtą poveikį“, – sakė jis.

Apie žinomus korupcijos atvejus Aplinkos apsaugos departamente galima pranešti Imuniteto tarnybai el. paštu – imunitetas@aad.am.lt.

Aplinkosaugininkai taip pat primena, kad apie visus aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Z

Kada pasodins masiuli

Bevardis

Jeigu tame kabinete sėdėjo trys gavrikai tai ir tris maišelius reikėjo palikti,o dabar neaišku kuriam skirta?Nepasidalino?

L?

Dabar rėks susiriesdamas, kad nepaliko, o pamiršo kaip Masiulis neėmė kyšio, o paėmė paskolą. Dabar tam Kupiškio kaime užknis principingą žmogų. Provincijoje likę žemo IQ lygio daug liaudės ir jie tikrai žino, kad visi valdžioje vagia. Dabar aiškis - mažai davė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS