Aplinkosaugininkai: šeši neblaivūs medžiotojai neteks teisės medžioti | Diena.lt

APLINKOSAUGININKAI: ŠEŠI NEBLAIVŪS MEDŽIOTOJAI NETEKS TEISĖS MEDŽIOTI

  • 2

Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos departamento pareigūnai organizuodami bendrus padalinių reidus skirtinguose regionuose nustatė šešis neblaivius medžiojusius asmenis. Jiems gresia teisės medžioti atėmimas ir baudos iki 600 eurų.

Kaip pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, per reidą rugsėjo 12 dieną Biržų rajone medžioklės metu buvo išaiškintas neblaivus medžiotojas, kuris, išlipdamas iš tykojimo vietos (lipinės) su užtaisytu ginklu, pažeisdamas saugaus elgesio reikalavimus medžioklės metu, netyčia iššovė.  

Patikrinus medžiotojo blaivumą nustatytas 0,76 promilės girtumo laipsnis.  

„Alkoholio vartojimas medžioklės metu yra netoleruotinas ir gali turėti skaudžias pasekmes. Neblaivus ar apsvaigęs medžiotojas gali prarasti orientaciją, tokiu atveju yra galimybė pakenkti kitiems medžiotojams, sumedžioti ne tą gyvūną, o galbūt net ir kliudyti žmogų. Laimei, kad šį kartą niekas nenukentėjo“, – sakė Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė.  

Rugsėjo 19 dieną per kitą medžiotojų patikrinimą Biržų rajone nustatytas dar vienas asmuo, kuris medžiojo neblaivus tykojant. Aplinkosaugininkai jam nustatė 1,03 promilės girtumą. 

Pareigūnai per dar vieną medžioklės reidą, rugsėjo 24 dieną Šiaulių rajone patikrino tris medžiotojus ir nustatė, kad visi jie buvo neblaivūs: įpūtė 0,76, 0,8 ir 1,08 promilės. 

Tą pačią dieną pareigūnai nustatė medžioklėje dalyvavusį neblaivų medžiotoją Ukmergės rajone. Jam buvo nustatytas 1,14 promilės girtumas.  

Išaiškintiems neblaiviems asmenims, dalyvavusiems medžioklėje gresia nuo 200 iki 600 eurų baudos ir teisės  medžioti atėmimas nuo 11 mėnesių iki 1 metų 6 mėnesių.   

Aplinkosaugininkai atkreipia dėmesį į tai, kad įsiteisėjus nutarimams dėl šio pažeidimo ir suėjus teisės medžioti atėmimo terminui, medžiotojams reikės perlaikyti medžioklės egzaminus ir išklausyti paskaitų kursą apie alkoholio ir narkotikų žalą sveikatai.   

Aplinkosaugininkai turi teisę tikrinti medžiotojų blaivumą ar apsvaigimą, kad būtų užtikrintas saugus elgesys ir išvengta nelaimingų atsitikimų medžioklės metu.

 

Aplinkos apsaugos departamento vaizdo įrašas

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tie

vadinami medžiotojai dar nuo Mykolo laikų geria ir gers, tai toks gerbėjų kontingentas ,kurį pradeda po truputį atidenginėti ir traukti į dienos šviesą , nors sekasi sunkiai ir vangiai,daug vadinamo ;elito; dalyvauja ,kaip žurnalistai rašo.

yra netoleruotinas

Tik netoleruotinas, o turėtu būti griežtai draudžiamas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS