Baigtas tyrimas dėl I. Strazdauskaitės nužudymo | Diena.lt

BAIGTAS TYRIMAS DĖL I. STRAZDAUSKAITĖS NUŽUDYMO

  • 6

Generalinė prokuratūra ir policija ketvirtadienį pranešė baigusios tirti bylą dėl plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo. Byloje yra penki įtariamieji.

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo medžiagą sudaro daugiau nei 20 tomų. Tyrimo metu buvo atlikti šimtai įvairių proceso veiksmų, įskaitant apklausas, įvykio vietų apžiūras ir kitus, gauta daugiau kaip 30 specialistų išvadų.

Pareigūnai sako, kad detalesnė informacija apie tyrimo metu nustatytas įvykdytų nusikaltimų aplinkybes bus pranešta surašius kaltinamąjį aktą ir perduodant bylą į teismą.

Dabar 20 proceso dalyvių (5 kaltinamieji, jų advokatai ir nukentėjusieji) turi teisę per 2 mėnesių terminą susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Toks susipažinimo terminas nustatytas atsižvelgiant į proceso dalyvių skaičių ir į tai, kad du iš jų yra Latvijos piliečiai. Proceso dalyviai taip pat turi teisę teikti prašymus dėl papildomų tyrimo veiksmų atlikimo. Jei tokie prašymai bus teikiami, jie bus nagrinėjami ir vertinami nustatyta tvarka. Pasibaigus šiam etapui bus surašytas kaltinamasis aktas ir byla perduota teismui.

Tyrimui vadovaujančio Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamento vertinimu, didelės apimties ir sudėtingą tyrimą atlikę Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai surinko pakankamai reikšmingų duomenų apie 2016 m. balandį įvykdytą Latvijos piliečiui priklausančio lengvojo automobilio ir kito turto pagrobimą bei pernai kovą įvykdytą I. Strazdauskaitės užpuolimą, neteisėtą jos laisvės atėmimą, nužudymą, jos vairuoto automobilio pagrobimą bei kitas šių įtariamųjų įvykdytas nusikalstamas veikas.

Trims iš jų pateikti įtarimai dėl nužudymo bei dalyvavimo kitose nusikalstamose veikose. Jiems taikomas suėmimas.

Pagal teisėjos nutartį, Leonas Bieliauskas, Mantas Bieliauskas ir Karolis Bieliauskas suimti bus laikomi mažiausiai tris mėnesius skaičiuojant nuo gruodžio 10 dienos.

I. Strazdauskaitė/Policijos nuotr.

Kiti du asmenys įtariami dalyvavę pagrobiant svetimą turtą.

Tyrimo metu buvo nustatyti ir asmenys, prisijungę prie padarytų nusikalstamų veikų, tai yra – įgiję ir realizavę nusikalstamu būdu gautą turtą, slėpę nusikalstamu būdu įgytus daiktus. Jų atžvilgiu tyrimas yra tęsiamas.

I. Strazdauskaitė pernai kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Įtarus, kad mergina buvo pagrobta ir nužudyta, buvo sulaikyti šeši asmenys.

Teisėsauga teigia, kad mergina nužudyta kovo 5-ąją, siekiant pagrobti jos automobilį. Manoma, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I. Strazdauskaitę kilo spontaniškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

"Tiesa slypi kažkur anapus".

Kada

Kada masiulio teismas zmogzudyste istyre o kisinkavimo niekaip neiseina istirt ar jums nejuokinga

Aras Valiulis

na ir žudykit, smerkit atsieuropėję-niekada čigonas(nevadinkit,plevėsos romais-per daug garbės),lai jis būna prievartautas,donoruotas,eksperimentuotas,dar kitoks.Jei koks Europos sergėtojas pablūs,dzin,lai tavo dukrą-sūnų taip-ką tada užjausi?Lauk Azijos trikampio išgamas ne tik iš Lietuvos,lauk iš Europos.O,tu,valdžios snargliau nesikišk.Visiems čigonams nuo A.A.Puzaro laikų-nėra vietos Šančiuose ir Lietuvoje.Po emocijų-tikiuosiu ,,teisingo,,Teismo nuosprendžio.nukankinčiau mėgaudamasis.Šnai čigonus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS