Iš Baltarusijos atvykusiame krovininiame vagone vėl rasta kontrabandinių cigarečių | Diena.lt

IŠ BALTARUSIJOS ATVYKUSIAME KROVININIAME VAGONE VĖL RASTA KONTRABANDINIŲ CIGAREČIŲ

  • 2

Iš Baltarusijos atvykusį krovininio sąstato vagoną Radviliškyje patikrinę pasieniečiai slėptuvėse rado beveik 23 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Tokių atvejų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT)  pareigūnai pastaruoju metu čia yra išaiškinę ir daugiau.

Ketvirtadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai, bendradarbiaudami su bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Saugos ir rizikų valdymo departamento darbuotojais, tikrino gautą kriminalinės žvalgybos informaciją. Buvo patikrintas vienas Radviliškio geležinkelio stotyje stovėjusio krovininio sąstato vagonas. Šis sąstatas į Lietuvą anksčiau buvo atvykęs iš Baltarusijos.

Trąšoms gabenti skirto tuščio vagono galuose buvo ertmės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 22 690 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigaretės saugomos Šiaulių pasienio užkardoje.

Pastaruoju metu pasieniečiai Radviliškio geležinkelio stotyje yra išaiškinę ir daugiau atvejų, kai iš Baltarusijos atvykusiuose krovininiuose traukiniuose aptinkama kontrabandinių rūkalų.

Prieš savaitę VSAT pareigūnai ten aptiko, įtariama, krovininiu traukiniu iš Baltarusijos atgabentus 8 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Rugsėjo 1 d. į Radviliškio geležinkelio stotį atvykusio krovininio sąstato vagone pasieniečiai rado beveik 10 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų. Rugpjūčio pradžioje Radviliškyje patikrintame traukinyje buvo paslėpta beveik 26 tūkst. cigarečių pakelių.

GALERIJA

  • Iš Baltarusijos atvykusiame krovininiame vagone vėl rasta kontrabandinių cigarečių
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sm

Svinius!

Itarus

Tikriausiai bulbasai gamina daugiausiai cigareiu pasaulyje? kasdien pilnos furos lekia per siena. O gal tai dalis kremliaus plano? :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS