Dvigubai greitį viršijęs vyras skubėjo pas močiutę | Diena.lt

DVIGUBAI GREITĮ VIRŠIJĘS VYRAS SKUBĖJO PAS MOČIUTĘ

  • 1

Kauno apskrities policija praėjusią savaitę sulaikė vyrą, kuris vairavo neblaivus ir neturėdamas teisės vairuoti. Kitas greitį viršijęs vairuotojas teisinosi, kad skubėjo pas močiutę.

Penktadienio naktį 1.12 val. Kaišiadorių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 69 kilometre, buvo sustabdytas 38-erių metų vyras. Jis vairavo automobilį „Ford Mondeo“ būdamas neblaivus – nustatytas 2,39 promilės girtumas.

Kaip pranešė policija, vyras vairuoti negalėjo ne tik todėl, kad buvo išgėręs, bet ir dėl to, kad teisė vairuoti transporto priemonę jam atimta. Taip pat jis nepakluso teisėtam policijos pareigūno reikalavimui sustabdyti automobilį. Transporto priemonei neatlikta privalomoji techninė apžiūra, ji neapdrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Rugsėjo 19-25 dienomis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai vykdė transporto priemonių nustatyto leistino važiavimo greičio kontrolę. Iš viso nustatyti 157 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai.

Trečiadienį 8.54 val. Kėdainių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 131 kilometre, 29-erių metų vyras automobiliu BMW važiavo 174 km per valandą greičiu. Vairuotojui, neturinčiam dvejų metų stažo, leistinas greitis šioje kelio atkarpoje yra 90 km per valandą. Vairuotojas teigė, kad skubėjo pas močiutę.

Taip pat buvo tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas dviem vairuotojams, dar trim vairuotojams nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje, 50-metis vyras vairavo dviratį, būdamas neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,33 promilės.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 17 eismo dalyvių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Penkiasdešimtmetis

Vairavo dviratį būdamas neblaivus.... Čia jo, vairavo :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS