Biržų teisininkas lieka kaltas dėl prekybos poveikiu | Diena.lt

BIRŽŲ TEISININKAS LIEKA KALTAS DĖL PREKYBOS POVEIKIU

  • 2

Teisininkas Vaidotas Ivanauskas lieka pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Panevėžio apygardos teismas (PAT) praėjusią savaitę atmetė biržiečio teisininko apeliacinį skundą. Paliktas galioti pirmos instancijos teismo sprendimas, kuriuo 44-erių metų V. Ivanauskas nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant tokia pačiam laikui. Be to, paskirta 1 tūkst. 657 eurų piniginė bauda, trejus metus uždrausta dirbti teisininko darbą ar užsiimti teisine veikla.

Nuteistasis turės sumokėti 2 tūkst. 316 eurų nukentėjusiajai, iš kurios tokią sumą paėmė kaip tariamą kyšį pareigūnams.

Tai jau trečiasis minėto teisininko teistumas, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Biržuose įsikūrusios teisines paslaugas teikiančios uždarosios akcinės bendrovės direktorius teisėsaugos pareigūnų akiratyje atsidūrė, kai į pareigūnus kreipėsi viena biržiečių šeima. Jie teigė, kad 2012 metų vasarą minėtam advokatui jo bendrovės patalpose perdavė 8 tūkst. litų (2 tūkst. 316 eurų). V. Ivanauskas žadėjo šiuos pinigai „reikiamai“ panaudoti, kad jų sūnus išvengtų atsakomybės už galbūt sukeltą avariją, per kurią buvo sužalotas žmogus.

Panevėžio apskrities pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Kęstutis Greiciūnas.

Pareigūnams kilo įtarimų, kad V. Ivanauskas galėjo padaryti ir daugiau nusikalstamų veikų, susijusių su jo vadovaujamos bendrovės finansine veikla.

Buvo surinkta duomenų, kad 2012-2013 metais jis į bendrovės apskaitą neįtraukė 3 tūkst. 800 litų (1 tūkst. 100 eurų), gautų iš klientų už įvairias teisines paslaugas.

Šiemet liepos 11 dieną Kupiškio raj. apylinkės teismas V. Ivanauską pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu bei apgaulingo apskaitos tvarkymo. Bausmė buvo skirta subendrinus bausmę su anksčiau už kitas nusikalstamas veikas skirta bausme.

Nuteistas biržietis šį nuosprendį apskundė aukštesnės instancijos teismui. Tačiau Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs V. Ivanausko apeliacinį skundą, priėmė nutartį jį atmesti kaip nepagrįstą.

Teismas konstatavo, kad teisininkas visiškai pagrįstai pripažintas kaltu ir paskirta teisinga bausmė.

„Pirmosios instancijos teismas visapusiškai ir objektyviai ištyrė bylos įrodymus, tinkamai taikė teisės aktus, todėl priimtas procesinis sprendimas, priešingai nei teigiama apeliaciniame skunde, atitinka teisės aktų nuostatas ir suformuotą teismų praktiką analogiškose bei panašiose bylose, jis yra teisėtas ir pagrįstas“, – teigiama PAT nutartyje.

Nuosprendis įsigaliojo nuo apeliacinės instancijos teismo nutarties paskelbimo dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rimas

Labai geras advokatas, pas jį visada viskas aišku.

Biržietis

Neeilinė asmenybė, išskirtinai gabus teisininkas su stuburu, todėl vietiniai "skrebai" jį ir puola. Laikykis ir nepasiduok Vaidotai, didžiuojamės, kad esi Biržuose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS