Bus teisiamas įrašus apie daugiau nei 90 nušautų gyvūnų iš medžioklės lapų ištrynęs vyras | Diena.lt

BUS TEISIAMAS ĮRAŠUS APIE DAUGIAU NEI 90 NUŠAUTŲ GYVŪNŲ IŠ MEDŽIOKLĖS LAPŲ IŠTRYNĘS VYRAS

  • 0

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje medžiotojas iš Vilniaus yra kaltinamas per penkerius metus iš medžioklės lapų ištrynęs informaciją apie daugiau nei 90 nušautų gyvūnų, ketvirtadienį pranešė Utenos apylinkės prokuratūra.

Pasak prokuratūros, vyras kaltinamas iš medžioklės lapų ištrynęs informaciją apie 2014-2019 metais sumedžiotus 34 stirninus, dvylika tauriųjų elnių, vieną briedį, vienuolika suaugusių šernų ir 36 šernų jauniklius.

Medžiotojui pateikti kaltinimai dokumentų klastojimu ir neteisėtu laukinės gyvūnijos išteklių naikinimu, kuriuo padaryta didelė žala gamtai. Aplinkos apsaugos departamentas byloje yra pateikęs ieškinį dėl daugiau 167,5 tūkst. eurų žalos gyvūnijos ištekliams atlyginimo.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, įtarimas dėl galbūt klastojamų medžioklės lapų pirmiausia kilo Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkui, atlikusiam planinį vieno Molėtų rajono medžiotojų klubo patikrinimą.

Pamačius, kad dokumentuose gali būti panaikinta dalis įrašų, įtartini medžioklės lapai tuomet buvo perduoti ištirti Lietuvos teismo ekspertizės centrui.

Centro ekspertams patvirtinus, kad dokumentuose iš tiesų specialiu cheminiu trinikliu buvo naikinami įrašai, nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą.

Tyrimą šioje byloje atliko Molėtų rajono policijos komisariato pareigūnai, jam vadovavo Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Čekuolis.

Bylą nagrinės Utenos apylinkės teismo Molėtų rūmai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS