Buvęs muitinės pareigūnas lieka nuteistas už padėjimą vykdyti kontrabandą | Diena.lt

BUVĘS MUITINĖS PAREIGŪNAS LIEKA NUTEISTAS UŽ PADĖJIMĄ VYKDYTI KONTRABANDĄ

  • 3

Apeliacinis teismas atmetė buvusio muitinės pareigūno Arturo Kiselevskio, padėjusio per Lietuvos valstybės sieną gabenti kontrabandines cigaretes, gynėjo apeliacinį skundą.

Kaip ketvirtadienį pranešė teismas, nustatyta, kad A. Kiselevskij padėjo kitiems asmenims neteisėtai per Lietuvos valstybės sieną gabenti, nepateikiant muitinės kontrolei, akcizais apmokestinamas prekes, kurių bendra muitinė vertė siekė apie 4 mln. eurų.

Anot teismo, pareigūnas savo kolegą įkalbėjo nestabdyti vilkiko, kuriuo gabenta kontrabanda – 12 mln. vienetų cigarečių. Už tai jis pažadėjo bei perdavė 5 tūkst. eurų kyšį.

Taip pat pats, iš anksto susitaręs su Rusijos piliečiu ir be muitinės patikros, pareigūnas per valstybės sieną praleido 13 mln. vienetų cigarečių kontrabandos krovinį.

A. Kiselevskis buvo pripažintas kaltu dėl kontrabandos, kyšio davimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Už padarytus nusikaltimus pirmosios instancijos teismas nuteistajam paskyrė 17,4 tūkst. eurų baudą bei trejiems metams atėmė teisę dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą.

Gynėjas skunde teigė, kad A. Kiselevskio kaltė grindžiama netiesioginiais įrodymais ir kita baudžiamosios bylos medžiaga, neturinčia jokios įrodomosios galios, todėl prašė ginamąjį išteisinti neįrodžius jo dalyvavimo padarant inkriminuotas nusikalstamas veikas.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegija, įvertinusi įrodymus, konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas motyvuotai bei tinkamai nustatė visas faktines nusikalstamų veikų aplinkybes, jas nuosekliai ir logiškai susiejo su į vieną visumą ir padarė pagrįstas išvadas dėl A. Kiselevskio kaltės bei jo nusikalstamų veikų teisinio vertinimo.

A. Kiselevskiui palikta pirmosios instancijos teismo paskirta bausmė.

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas per tris mėnesius gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vienaskaita

Tik vienas ir buvęs? Kur esami dirbantys?

jų \\\\\.../////

99 proc.

Tai vienas

uz visa tarnyba atkentes? Lojalus vadams ir sistemai,vienok!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS