Buvęs Seimo narys V. Rinkevičius nuteistas korupcijos byloje, skirta bauda | Diena.lt

BUVĘS SEIMO NARYS V. RINKEVIČIUS NUTEISTAS KORUPCIJOS BYLOJE, SKIRTA BAUDA

  • 1

Panevėžio apygardos teismas dėl korupcinio pobūdžio nusikaltimų pripažino kaltais buvusį Seimo narį Viktorą Rinkevičių, buvusį Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorių Vidą Eiduką ir Parovėjos seniūnijos seniūno pavaduotoją Edį Trapiką – iš viso jiems bendrai skirta 60 tūkst. eurų baudų.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį buvusį Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorių V. Eiduką pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Teismas pripažino, kad V. Eidukas, būdamas Biržų rajono savivaldybės konkursų komisijos nariu, neteisėtai veikė su tuometiniu Seimo nariu V. Rinkevičiumi, siekdami, jog biržietis E. Trapikas būtų paskirtas į vienos seniūnijos seniūno bei seniūno pavaduotojo pareigas.

E. Trapikas šioje byloje pripažintas kaltu dėl padėjimo piktnaudžiauti tarnyba.

Buvusiam Seimo nariui, Biržų rajono ūkininkui V. Rinkevičiui apkaltinamasis nuosprendis paskelbtas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi organizavimo, veikiant su V. Eiduku ir E. Trapiku bendrininkų grupėje.

Teismas nustatė, kad 2020 metais organizuodamas savivaldybės administracijos direktoriaus V. Eiduko piktnaudžiavimą, tuo metu Seimo nario pareigas ėjęs V. Rinkevičius siekė padėti savo pažįstamui E. Trapikui gauti darbą seniūnijoje.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį V. Eidukui skyrė – 20 tūkst. eurų, V. Rinkevičiui – 25 tūkst. eurų, o E. Trapikui – 15 tūkst. eurų dydžio baudas.

V. Eidukui teismas skyrė ir baudžiamojo poveikio priemonę – jis penkerius metus negalės eiti valstybės ar savivaldybių institucijų bei įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų skiriamų pareigų.

Toje pačioje byloje buvęs Biržų rajono savivaldybės meras Vytas Jareckas kaltintas dėl kyšininkavimo veikiant bendrininkų grupėje su tuomečiu Biržų rajono savivaldybės administracijos direktoriumi V. Eiduku.

Jiems buvo pateikti kaltinimai, kad 2021 metais jie susitarė su tuometiniu Biržų rajono savivaldybės tarybos nariu Ritu Vaiginu dėl palankaus jų koalicijai balsavimo tarybos posėdžio metu. R. Vaiginas mainais už palankų balsavimą galimai siekė savivaldybės įsteigtos viešosios įstaigos direktoriaus atleidimo ir jo bendrapartietės paskyrimo į šias pareigas.

V. Jarecką ir V. Eiduką dėl kyšininkavimo, o R. Vaiginą dėl papirkimo teismas išteisino kaip nepadariusius šių nusikalstamų veikų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gal būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Asmeniškai

Jei tas Eidukas buvęs kariškis palkanas, tai jis visą laiką buvo gaidamonas kurio nekentė daugelis, vienas gaidys karininkas pastukalino televizijai, kad prilakę tarnyboje, bet nieko neatsitiko jam, nes visi draugai Vilniuje pridengė, o nukentėjo daug kitų tarnyboje esančių žmonių. Bet karma tokiam čmo visada bus baisi. Keisčiausia kaip KMT atleidžia iš tarnybos sergantį su cukralige seržantą, o su cukralige palkano ne palieka tarnauti iki pensijos keletą metų, va ir jums dar dvigubi standartai. Nors viskas tas pats ligoje nei sunkiau, nei lengviau diagnozė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS