Buvusiam Alytaus rajono merui – kaltinimai: galimai piktnaudžiavo išmokomis | Diena.lt

BUVUSIAM ALYTAUS RAJONO MERUI – KALTINIMAI: GALIMAI PIKTNAUDŽIAVO IŠMOKOMIS

  • 0

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Alytaus rajono meras ir esamas tarybos narys Algirdas Vrubliauskas kaltinamas galimai piktnaudžiavęs gaunant savivaldos išmokas.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), A. Vrubliauskas kaltinamas sukčiavimu, piktnaudžiavimu, dokumento suklastojimu ir disponavimu suklastotu dokumentu.

STT įtarimus jam pateikė sausio pradžioje. Alytaus rajono eksmeras sausį grąžino 20 tūkst. eurų panaudotų savivaldybės tarybos nario išmokų.

Tyrimo duomenimis, A. Vrubliauskas asmeninėms reikmėms skirtas kuro ir transporto priemonių remonto išlaidas galimai deklaruodavo kaip išlaidas, susijusias su tarybos nario veikla.

Įtariama, kad buvęs meras savivaldybės administracijai pateikdavo suklastotus dokumentus ir tokiu būdu praėjusią kadenciją apgaule įgijo beveik 20 tūkst. eurų.

Byla su kaltinamuoju aktu perduota Kauno apygardos teismui.

Įtarimai ir teismo sprendimai – dėl Lazdijų politikų

STT taip pat pranešė šią savaitę pareiškusi įtarimus buvusiam Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariui Valdui Žičkai. Jis kaltinamas dokumentų klastojimu ar disponavimo suklastotu dokumentu. Jis taip pat įtariamas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi, suteikiančia teisę avansu gauti minėtas išmokas, pasisavinęs jam patikėtą svetimą turtą.

Įtariama, kad tokiais veiksmais buvęs tarybos narys padarė beveik 3 tūkst. eurų žalą Lazdijų rajono savivaldybės administracijai.

Kitą Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narį – Arūną Vaišnorą – Kauno apygardos teismas pirmadienį pripažino kaltu dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimu suklastotu dokumentu, turto pasisavinimo ir piktnaudžiavimo.

Jam skirta galutinė subendrinta 7 tūkst. eurų bauda ir penkeriems metams atimta teisė būti išrinktam ir paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

Bylos duomenimis, politikas kaltinamas sistemingai klastojęs tikrus dokumentus dėl neva patirtų kuro išlaidų ir taip neteisėtai įgijęs daugiau nei 4,5 tūkst. eurų.

Teismo nuosprendis neįsiteisėjęs. Nuteistasis, nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu, per keturiolika dienų gali paprašyti surengti bylos nagrinėjimą teisme.

STT šiuo metu atlieka 24 ikiteisminius tyrimus dėl 24 savivaldybių tarybos narių išmokų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS