Cigarečių kontrabandos epicentre – Kapčiamiesčio užkardos vadas: kas gresia? | Diena.lt

CIGAREČIŲ KONTRABANDOS EPICENTRE – KAPČIAMIESČIO UŽKARDOS VADAS: KAS GRESIA?

  • 16

„Toje vietoje, kur griovys, nelegalūs migrantai pro apačią buvo prasikasę. Jie ateina, prasikasa žemes ir išlenda į Lietuvos teritoriją. Bando ir per viršų perlipti“, – pernai metais kalbėjo Kapčiamiesčio užkardos vadas Ramūnas Kulakauskas, pasakojama LNK reportaže.

Pasienio Kapčiamiesčio užkardos vadas R. Kulakauskas praėjusį lapkritį žurnalistams pasakojo, kad visokiais būdais į Lietuvą veržiasi neteisėti migrantai. Apie kontrabandą, plūstančią į Lietuvą, užkardos vadas tada nekalbėjo. Tačiau pasieniečių vadas turi ką pasakyti.

Vyko kontrabandininkų grupė, šioje neteisėtoje veikloje dalyvavo ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai“, – kalbėjo pasieniečių vadas Rustamas Liubajevas.

Tarp sulaikytųjų – tas pats užkardos vadas R. Kulakauskas. Jis įtariamas prisidėjęs prie neteisėto kontrabandos gabenimo į Lietuvą. Kartu su vadu sulaikytas ir užkardos jaunesnysis specialistas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Man kaip tarnybos vadui iš vienos pusės yra džiugu, kad mes patys valomės, kad aktyviai dirbame. Tačiau iš kitos pusės labai liūdna, kad mūsų pareigūnų tarpe yra tokių, kurie prisideda prie kontrabandos, prie kitų neteisėtų veiksmų“, – kalbėjo R. Liubajevas.

Kriminalinės žvalgybos bei specialiosios paskirties skyrių pareigūnai iš viso sulaikė dešimt žmonių. Trys jų – Lenkijos piliečiai. Į pareigūnų rankas pateko penkios transporto priemonės, trimis iš jų gabentas stambus kontrabandinių cigarečių krovinys – daugiau nei 55 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Visi asmenys uždaryti į skirtingas areštines ir apklausiami. Abiems pasieniečiams įrodžius jų kaltę be baudžiamosios atsakomybės gresia ir tarnybinė.

„Pirmiausia bus, ko gero, atleidžiamas. Galbūt jis išeis savo noru, čia jau priklausys nuo jo pačio pozicijos“, – teigė R. Liubajevas.

Už kontrabandos gabenimą gresia iki aštuonerių metų kalėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

TOKIUS

REIKIA BAUSTI BE GAILESČIO

valstybės

pareigūnai tai kyšininkai kaip kokiame sumautame Egipte, kur mentai gatvėse stovi tik tam, kad kyšius rinktų...

foto

Tynta y mentus nuejo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS