Daugiau pabėgimo iš teismo detalių: nuteistasis automobilyje važiavo su dviem vyrais ir moterimi | Diena.lt

DAUGIAU PABĖGIMO IŠ TEISMO DETALIŲ: NUTEISTASIS AUTOMOBILYJE VAŽIAVO SU DVIEM VYRAIS IR MOTERIMI

Iš Panevėžio teismo kiemo nuo konvojaus pareigūnų pabėgęs nuteistasis buvo aptiktas važiuojantis automobilyje kartu su dar trimis asmenimis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį, apie 9.07 val., Panevėžyje, Laisvės aikštėje, iš Panevėžio apylinkės teismo kiemo pasišalino už sukčiavimą nuteistas 25 metų Silvestras Kalinauskas.

„Kaltinamasis buvo atvesdintas policijos pareigūnų į teismo posėdį (nes yra sulaikytas) ir jau išvestas iš teismo patalpų kieme paspruko nuo policijos konvojaus pareigūnų“, – Eltai sakė Panevėžio apylinkės teismo atstovė Irma Gritėnienė.

Po daugiau nei trijų valandų, apie 12.35 val., Panevėžio rajone, Ramygaloje, buvo sustabdytas automobilis „Audi A6“.

Kaip skelbia Policijos departamentas, mašiną vairavo 24 metų vyras bei kartu važiavo 20 metų vyras, 23-ejų moteris bei pabėgęs nuteistasis.

Visi asmenys sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kalinio pabėgimo.

Tas, kas būdamas sulaikytas, suimtas ar atlikdamas arešto, laisvės atėmimo bausmę pabėgo iš jo laikymo vietos, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

Bandė apvogti ūkinį pastatą

S. Kalinauskas jau yra nuteistas kitoje byloje ir kali Šiaulių kalėjime, o Panevėžio apylinkės teisme nagrinėjama dar viena byla.

Tądien teisme buvo nagrinėjama byla, joje S. Kalinauskas ir dar du vyrai kaltinami pasikėsinę įvykdyti vagystę ir pagrobti turto už 1 tūkst. eurų.

S. Kalinauskas ir dar du vyrai įtariami 2023 m. rugsėjo 25 d., apie 18.30 val., įsibrovę į V. Š. priklausantį ūkinį pastatą Panevėžio rajone, Pakuodžiupių kaime, ir pasikėsinę pagrobti 2 šildytuvus, ventiliatorių ir malūno elektrinį variklį.

S. Kalinauskas birželio 23 d., būdamas su antrankiais, sugebėjo pabėgti iš Panevėžio ligoninės. Tada jis buvo sulaikytas daugiau nei po savaitės.

Vyras į ligoninę buvo pristatytas iš Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinės dėl neva pablogėjusios sveikatos.

Bėglys buvo sulaikytas Panevėžio rajono Mitkų kaime medžiais apaugusioje negyvenamoje sodyboje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS