Dėl įtartos klastotės Medininkuose įstrigo turko gabentas persikų krovinys | Diena.lt

DĖL ĮTARTOS KLASTOTĖS MEDININKUOSE ĮSTRIGO TURKO GABENTAS PERSIKŲ KROVINYS

  • 0

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė turko vairuotą krovininį automobilį „Mercedes-Benz Actros“, kurio registracijos numeris, įtariama, buvo suklastotas.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio vilkiko „Mercedes-Benz Actros“ su turkiškais numeriais dokumentus. Puspriekabėje vairuotojas, 52-ejų Turkijos pilietis, gabeno persikų krovinį.

Patikros metu pareigūnams įtarimų sukėlė vairuotojo pateikti turkiški vilkiko dokumentai. Nustatyta, kad transporto priemonės registracijos liudijimas yra, įtariama, visiška klastotė. VSAT pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad šio esą 2010 m. laidos balninio vilkiko techninė apžiūra galimai irgi yra suklastota.

Dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Turkijos pilietis, pasak VSAT, buvo apklaustas kaip liudytojas ir po apklausos paleistas. „Mercedes-Benz Actros“ saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje. Persikų pakrauta puspriekabė bus toliau gabenama krovinio savininko atsiųstu vilkiku su kitu vairuotoju.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS