Dėl kaukių nedėvėjimo nubausti keturi žmonės: vienam iš jų – 500 eurų bauda | Diena.lt

DĖL KAUKIŲ NEDĖVĖJIMO NUBAUSTI KETURI ŽMONĖS: VIENAM IŠ JŲ – 500 EURŲ BAUDA

  • 2

Per praėjusią parą dėl kaukių nedėvėjimo nubausti keturi žmonės.

Kaip BNS informavo Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė, Klaipėdoje vienam asmeniui skirta 500 eurų bauda, dar trys asmenys Šalčininkuose, Kaune ir Šilutėje nubausti 250 eurų baudomis. Jos skirtos už tai, kad prekybos centruose nedėvėjo kaukių.

Dėl saviizoliacijos taisyklių pažeidimų, kuriuos užfiksavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba, nubausti septyni žmonės.

Siekiant pažaboti koronaviruso plitimą nuo rugpjūčio 1 dienos privalomas kaukių dėvėjimas grąžintas parduotuvėse, paslaugų teikimo vietose, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse.

Apsauginių veido kaukių dėvėjimas šalyje taip pat buvo privalomas tam tikru metu per karantiną, šį pavasarį įvestą dėl koronaviruso grėsmės.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Jeigu bauda sumokama per 15 kalendorinių dienų, taikoma pusė minimalios baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

H

Mentus baust kad nedėvi pilnos uniformos

Pritariu

Bausti, bausti ir dar kartą bausti. Dėl baudų verkšlenantiems, apie auklėjimą kalbantiems reiktų prisiminti, kad bauda yra taip pat auklėjimo priemonė. Dargi - viena veiksmingiausių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS