Dovanas iš kalinių priėmusi Alytaus pataisos namų pareigūnė nuteista už piktnaudžiavimą | Diena.lt

DOVANAS IŠ KALINIŲ PRIĖMUSI ALYTAUS PATAISOS NAMŲ PAREIGŪNĖ NUTEISTA UŽ PIKTNAUDŽIAVIMĄ

  • 3

Kauno apygardos teismas kalta dėl piktnaudžiavimo tarnyba pripažino Alytaus pataisos namų pareigūnę Odetą Afionian.

Teisėja pritarė valstybinimą palaikiusio Kauno apygardos prokuratūros prokuroro siūlomai bausmės rūšiai – antradienį paskelbtu nuosprendžiu O. Afionian už piktnaudžiavimą paskirta 5 tūkst. eurų bauda ir atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje ketverius metus, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą O. Afionian atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, pataisos namuose dirbusi O. Afionian piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi ir šiurkščiai pažeidė tarnybinę priesaiką. Pareigūnė, siekdama naudos sau, palaikė asmeninius santykius su nuteistaisiais ir toleravo jų daromus drausmės pažeidimus.

Pasak prokuratūros, pareigūnė, žinodama, kad įkalinimo įstaigoje draudžiama turėti mobiliuosius telefonus, per įvairias programas susirašinėjo su kaliniu ir priėmė iš jo dovanas – auksinę grandinėlę su pakabuku bei auksinius auskarus. Vėliau, atsidėkodama už dovanas, pareigūnė draugės vardu nuteistajam išsiuntė įvairių drabužių.

Informaciją dėl nuteistųjų draudžiamo elgesio pareigūnė nuslėpė dar du kartus, palaikydama asmeninius santykius su kitais dvejais nuteistaisiais.

Vienu atveju pareigūnė nuslėpė, kad kalinys įkalinimo įstaigoje vartojo alkoholį, kitu – padėjo kaliniui, organizuojančiam telefonų patekimą į įkalinimo zoną. Tokiu būdu, nefiksuodama daromų drausmės pažeidimų, pareigūnė toleravo neteisėtą nuteistųjų elgesį.

Bylos duomenis, neteisėti pareigūnės veiksmai, pasireiškiantys netarnybinių santykių su nuteistaisiais užmezgimu ir palaikymu, išskirtinių sąlygų jiems sudarymu bei nebaudžiamumu už jų daromus veiksmus tęsėsi apie devynis mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aleksandras

Mažiau ismanikit ten net nebuvę,ko ce varoot nežinoti kas ir kur. O pituhai tai jjus kur rasinejat vėjus

Marius iš Kauno

Vat į Pareigūnus tokie pat patys. Pituchai kaip visi su buvusiais teistumai ir sulenda dirbti į Pareigūnus

Tai jei

nebegalima uz locka atsilyginti,ar tai nebus isprievartavimas!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS