Per dvi paras Marijampolės pareigūnams įkliuvo 11 girtų vairuotojų: vienas jų siūlė 200 eurų kyšį | Diena.lt

PER DVI PARAS MARIJAMPOLĖS PAREIGŪNAMS ĮKLIUVO 11 GIRTŲ VAIRUOTOJŲ: VIENAS JŲ SIŪLĖ 200 EURŲ KYŠĮ

  • 0

Per pastarąsias dvi paras Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje buvo nustatyta net vienuolika neblaivių transporto priemonių vairuotojų. Didžioji dalis girtų vairuotojų įkliuvo pareigūnams „Via Baltica“ kelyje.

Pažymėtina, kad vis dar pasitaiko bandymų papirkti policijos pareigūnus. Kovo 16 d. apie 9 val. Marijampolės pareigūnai kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai nutraukė neblaivaus Lenkijos piliečio kelionę vilkiku „MAN“. Pareigūnams patikrinus minėto vilkiko vairuotoją alkotesteriu, šis parodė 0,93 prom. girtumą.

Lenkijos piliečio rūpesčiai tuo nesibaigė, nes jis, vengdamas administracinės atsakomybės, kad nebūtų surašomas administracinio nusižengimo protokolas, į transporto priemonės registracijos liudijimą įdėjo 200 eurų kyšį ir padavė pareigūnams, pasiūlydamas šią sumą pasidalyti perpus. Pareigūnai sureagavo principingai, įformino kyšio davimo faktą ir taip lenkas „užsidirbo“ ne tik administracinę, bet ir baudžiamąją atsakomybę.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 227 straipsnio 2 dalį – vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Pradėta ir administracinė teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 422 straipsnio 5 dalį – vyrui taip pat gresia bauda nuo 800 iki 1100 eurų).

Marijampolės pareigūnai prašo, kad asmenys pastebėję apgirtusį vairuotoją nedelsdami apie tai praneštų bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS