FNTT: „Foxpay“ finansų vadovės sutuoktinis nusišalina nuo privačių interesų klausimų | Diena.lt

FNTT: „FOXPAY“ FINANSŲ VADOVĖS SUTUOKTINIS NUSIŠALINA NUO PRIVAČIŲ INTERESŲ KLAUSIMŲ

  • 4

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) tikina, kad joje aukštas pareigas einantis teisėsaugos ir kitų institucijų akiratyje atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ finansų vadovės sutuoktinis Marius Staniulis yra deklaravęs privačius interesus bei nusišalina nuo su privačiais interesais susijusių klausimų.

„Visi darbuotojai, tarp kurių ir vakar straipsnyje paminėtas pareigūnas (M. Staniulis – BNS), yra deklaravę savo ryšius ir laikosi pareigos nusišalinti nuo sprendžiamų klausimų, bent kažkiek susijusių su privačiais interesais“, – šeštadienį žiniasklaidai išplatintame komentare teigė FNTT.

Naujienų portalas „Delfi“ penktadienį paskelbė, kad finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ finansų vadovės Jolantos Staniulės sutuoktinis M. Staniulis yra FNTT Pinigų plovimo prevencijos valdybos Analizės skyriaus viršininkas.

Pasak tarnybos, šio skyriaus  pagrindinė funkcija yra pranešimų apie įtartinas pinigines operacijas ar sandorius analizė, šis struktūrinis padalinys nenagrinėja skundų, tiesiogiai neatlieka priežiūros, ikiteisminių tyrimų ar kriminalinės žvalgybos.

„Užtikriname, kad tarnybos darbuotojai žino savo pareigas, jų laikosi, o bet kokie šiuos tarpusavio įsipareigojimus pažeidžiantys atvejai nėra toleruojami“, – teigė FNTT.

Anot „Delfi“, M. Staniulio Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktoje privačių interesų deklaracijoje nurodyta, kad jo sutuoktinė J. Staniulė „Foxpay“ finansų vadove dirba nuo 2023 metų gruodžio 6 dienos.

Registrų centro duomenimis, ji mėnesį – nuo šių metų sausio 25 iki vasario 28 dienos – buvo „Foxpay“ direktorė.

Lietuvos bankas (LB)  nuo kovo vidurio atlieka neplaninį „Foxpay“ ir jos savininkės Ievos Trinkūnaitės patikrinimą. Būtent jai 2022 metais centrinis bankas leido įsigyti finansinių technologijų įmonę.

Pasak BNS turimo vyriausybinės strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos protokolo, centrinis bankas patikrinimą pradėjo gavęs informacijos apie galimus „Foxpay“ valdymo, pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos ir informacijos saugumo pažeidimus, taip pat gavus skundų ir pranešimų apie galimai neteisėtą jos klientų veiklą ir jų lėšų tvarkymą.

Vyriausybė, remdamasi vyriausybinės komisijos išvada, birželio pradžioje pripažino, kad I. Trinkūnaitė neatitinka nacionalinio saugumo interesų, bei nustatė, kad verslininkė neturi teisės dalyvauti ir balsuoti įmonės akcininkų susirinkime, naudotis kitomis akcininko neturtinėmis teisėmis.

Ketvirtadienį Lietuvos bankas apribojo „Foxpay“ naudojimąsi centrinio banko valdoma mokėjimų sistema „Centrolink“.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidrios įmonės veiklos yra pradėjusi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Dėl ryšių su I. Trinkūnaite ir jos sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus teistu Vilhelmu Germanu, praėjusią savaitę iš pareigų pasitraukė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Jos vyras Mindaugas Navickas anksčiau dirbo „Foxpay“ valdyboje bei 2023 metų pabaigoje–šių metų metų pradžioje vadovavo įmonei. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

bunda,

oi bunda jau Breivikas ...

Danute

Jei Kirk’s partijos narys ,tai koncervatoriai butu ismete is seimo .gedA visi Turi buti lygus .Koke runkimai .lauk!

Tu

Matai tipo nusišalina ir viskas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS