FNTT: žemės ūkio bendrovių vadovas galėjo nesumokėti 85 tūkst. eurų mokesčių | Diena.lt

FNTT: ŽEMĖS ŪKIO BENDROVIŲ VADOVAS GALĖJO NESUMOKĖTI 85 TŪKST. EURŲ MOKESČIŲ

  • 0

Šešioms žemės ūkio bendrovėms vadovavęs neįvardijamas asmuo galėjo nesumokėti 85 tūkst. eurų mokesčių tarp savo įmonių sudarydamas fiktyvius grūdinių kultūrų pirkimo–pardavimo sandorius, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

FNTT Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nustatė, jog veikdamas kaip neoficialus mokesčių nemokėjusios bendrovės direktorius įtariamasis panevėžietis į jos apskaitą galimai įtraukė fiktyvų 321 tūkst. eurų grūdinių kultūrų įsigijimo sandorį.

Į tos pačios bendrovės apskaitą taip pat buvo įtraukti galimai fiktyvūs dokumentai apie už daugiau nei 357 tūkst. eurų parduotus grūdus. Teigiama, kad grūdai buvo parduoti įtariamojo valdomai įmonei.

Dar vieno, kaip įtariama, fiktyvaus sandorio metu bendrovei, kurioje asmuo buvo komercijos direktorius, grūdų buvo parduota už daugiau nei 186 tūkst. eurų.

Įtariama, kad tokie sandoriai iš tiesų neįvyko, o į produkciją neva pardavusių ir tariamai pirkusių bendrovių finansines apskaitas buvo įtrauktos galimai suklastotos sąskaitos faktūros bei pirkimo–pardavimo sutartys.

Skaičiuojama, kad sudarant fiktyvius sandorius valstybei nebuvo sumokėta daugiau nei 61 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) bei beveik 24 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Įtariamajam pateikti kaltinimai dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo, mokesčių vengimo, teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 750 MGL, bei dokumentų klastojimo.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) informaciją – ji dėl valstybei nesumokėtų beveik 51 tūkst. eurų mokesčių pateikė civilinį ieškinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS