Gabenti kontrabandos šalčininkiečiai išsiruošė apsivilkę naro kostiumus | Diena.lt

GABENTI KONTRABANDOS ŠALČININKIEČIAI IŠSIRUOŠĖ APSIVILKĘ NARO KOSTIUMUS

  • 0

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo trys vietiniai gyventojai, bandę į šalies gilumą atgabenti beveik puspenkto tūkstančio pakelių cigarečių. Du sulaikytieji vilkėjo naro kostiumus, trečiasis – bridkelnes.

Naktį iš pirmadienio į antradienį Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai patikrino savo atsakomybės ruožą ties Šalčininkų rajono Milvydų kaimu. Čia pastebėtas Beržūnos upeliu brendantis įtartinas vyras su nešuliais.

Netrukus nešikas, manoma, išvydęs besiartinusius VSAT pareigūnus, metė krovinį ir pamėgino bėgti į Lietuvos gilumą, tačiau buvo sulaikytas.

Nustatyta, kad tai – 33 metų Šalčininkų rajono gyventojas. Jis gabenti kontrabandos išsiruošė vilkėdamas naro kostiumu.

Paieškas tęsę pasieniečiai už maždaug pusantro šimto metrų nuo sienos, netoli minėto Beržūnos upelio, sučiupo dar vieną naro kostiumu vilkėjusį asmenį. Kiek tolėliau, už maždaug puskilometrio nuo sienos, sulaikytas ir trečiasis pažeidėjas. Jis vilkėjo bridkelnėmis. Abu jie – Šalčininkų rajono gyventojai, 23 ir 24 metų.

Paaiškėjo, kad trijulė į Lietuvą iš viso mėgino atgabenti 4320 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk 5 Superslims“. Rūkalai pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Dėl kontrabandos Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Cigaretės laikinai saugomis minėtame VSAT padalinyje.

Po apklausos vyrai paleisti. Šalčininkiečiams skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu.

GALERIJA

  • Gabenti kontrabandos šalčininkiečiai išsiruošė apsivilkę naro kostiumus
  • Gabenti kontrabandos šalčininkiečiai išsiruošė apsivilkę naro kostiumus
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS