Garaže Telšių centre – prabangus „Porsche“ ir dvi narkotinių medžiagų laboratorijos | Diena.lt

GARAŽE TELŠIŲ CENTRE – PRABANGUS „PORSCHE“ IR DVI NARKOTINIŲ MEDŽIAGŲ LABORATORIJOS

  • 1

Telšių policijos komisariato pareigūnai demaskavo dvi narkotinių medžiagų laboratorijas, jos priklauso 25 metų Telšių gyventojui.

Kaip skelbia policija, tyrėjai turėjo įtarimų, kad miesto centre esančiame garaže gali būti narkotinių medžiagų.

Gegužės 26 dieną pareigūnus pasitiko čia stovintis prabangus „Porsche“, o už jo – didžiulė palapinė su ventiliacijos, apšvietimo ir drėkinimo sistemomis, vazonuose buvo kanapių augalai.

Be narkotinių medžiagų turinčių augalų, celofaniniuose maišuose, buvo rasta ir jau džiovintų bei naudoti paruoštų kanapių, per 700 tablečių, įtariama, amfetamino, į foliją supakuotų baltos spalvos miltelių, įtariama, kokaino.

Teisėsaugininkai pradėjo tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti bei neteisėto aguonų ir kanapių auginimo.

Paaiškėjo, kad 25 metų Telšių gyventojo dispozicijoje yra ne tik šis nuomojamas garažas, bet ir du nuomojami butai. Tad buvo nuspręsta patikrinti ir juos. Viename jų, specialiai įrengtoje medžiaginėje palapinėje su specialia įranga, taip pat žaliavo kanapės. Kitame bute pareigūnai aptiko polietileninį paketą su augalinės kilmės narkotinėmis medžiagomis.

Abiejuose butuose rasta ir beveik 5 tūkst. eurų, įtariama, gautų iš prekybos kvaišalais.

Narkotinių medžiagų laboratorijos savininkas atsidūrė areštinėje ir čia praleis mažiausiai pora mėnesių, nes tokiam laikotarpiui teismas sankcionavo jo suėmimą. Šis vaikinas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis įkliūva jau ne pirmą kartą.

2019 metų gruodžio 10-osios vakare Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai, patruliuodami rajone, Rainių kaime, pastebėjo baltos spalvos „Lincoln“ automobilį.

Jo gale nedegė nė vienas šviesios žibintas, nors buvo jau tamsus paros metas.

Sustabdę automobilį dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, pareigūnai jame rado įtartiną tabletę. Automobilį vairavo minėtas telšiškis, o šalia jo sėdėjo draugas.

Atlikus narkotikų testą, abiejų vaikinų organizmuose buvo rasta narkotinių medžiagų – marihuanos, likučių.

Per kratą vairuotojo gyvenamojoje vietoje rasta ir pačių narkotinių medžiagų – į 26 gumulėlius supakuotos marihuanos. Vaikinui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir teismas jam skyrė 1,7 tūkst. eurų baudą.

Po metų su kvaišalais jaunuolis vėl įkliuvo. 2021 metų sausio pabaigoje Telšių pareigūnai, apsilankę jo gyvenamojoje vietoje, rado 22 folijos paketėlius su marihuana. Teismas tada jam skyrė 20 parų arešto.

Pasak policijos, šįkart narkotinių medžiagų kiekiai gerokai didesni, tad ir atsakomybė gresia gerokai didesnė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dolia... seimunai allio

greit leggalizuot ..isskirtine atgaline data taip kaip PSD ....a tai musu ferari konfiskuos ...turedami nuostoliu musu gerbiami verslininkai jum atkato nebemokes...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS