Druskininkuose – įnirtingos gaudynės: sučiupti nelegalias cigaretes vežę vyrai | Diena.lt

DRUSKININKUOSE – ĮNIRTINGOS GAUDYNĖS: SUČIUPTI NELEGALIAS CIGARETES VEŽĘ VYRAI

  • 1

Savaitgalį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai po gaudynių sulaikė kontrabandinius rūkalus gabenusį druskininkietį ir su juo vykusį baltarusį.

Sekmadienį vakare Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Gerdašių kaimu, kelyje Gerdašiai – Bugieda, stabdė automobilį „Opel Meriva“ lietuviškais numeriais. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija.

Vairuotojas nepakluso teisėtiems VSAT pareigūnų reikalavimams sustoti bei ignoravo garso ir šviesos signalus. Padidinęs greitį jis nurūko Leipalingio link.

Bėglį pasieniečiai vijosi apie 20 kilometrų, kol Leipalingio prieigose automobilis „Opel Meriva“ sustojo. Pirminiais duomenimis, važiuojant dideliu greičiu prakiuro transporto priemonės vairuotojo pusės galinė padanga.

Pasieniečiai sulaikant vairuotoją iš automobilio salono netikėtai iššoko keleivis ir bandė sprukti, tačiau buvo čia pat sulaikytas.

Paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo gerai pasieniečiams žinomas 43-ejų Druskininkų gyventojas, o nuo VSAT pareigūnų sprukti bandė 22 m. Baltarusijos pilietis. Jis turėjo tvarkingus asmens dokumentus.

Transporto priemonės salone ir bagažinėje pasieniečiai aptiko keturis polietileno plėvele aptrauktus ryšulius, prie kurių buvo pritvirtinto savadarbės petnešos. Juose rasta 1 tūkst. 120 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Druskininkų pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Automobilio vairuotojui druskininkiečiui, tokį pažeidimą padariusiam ne pirmą kartą, gresia bauda nuo 5 tūkst. 760 iki 6 tūkst. eurų. Jam administracine tvarka taip pat teks atsakyti ir už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 850 iki 1 tūkst. 200 eurų. Vyras privalės atvykti į užkardą.

Sprukti bandžiusiam baltarusiui skirta 250 eurų bauda už pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymą.

Cigaretės ir automobilis saugomi Druskininkų pasienio užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

piratsovietyniai plesikai gave valdziagyviu indulgencija papildo narkopridurku gretas dar turedami isto ir asmenines naudos taip griaunamatauta su jos jaunimu ===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS