Heroiną degalinėje slėpusiai moteriai paskelbtas 25-tas nuosprendis | Diena.lt

HEROINĄ DEGALINĖJE SLĖPUSIAI MOTERIAI PASKELBTAS 25-TAS NUOSPRENDIS

  • 1

Šiaulių apygardos teismas baudžiamojoje byloje, kurioje 33 metų radviliškietė M. J-E. buvo kaltinama neteisėtu įgijimu, disponavimu, gabenimu labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, paskelbė nuosprendį. Moteris pripažinta kalta.

Anksčiau daugiausia už vagystes ji teista 24 kartus.

Teisme nustatyta, kad M. J-E. 2020 metų kovo 11 dieną Klaipėdos mieste iš per ikiteisminį tyrimą nenustatyto asmens už 800 eurų įsigijo 19,554 g narkotinės medžiagos – heroino, kurį parsivežė į savo namus Radviliškyje ir ten jį laikė.

Kaip vėliau prisipažino pati kaltinamoji, tą patį vakarą dozę narkotikų susileido ir savo brolio automobiliu BMW kartu su broliu ir dar vienu pažįstamu išvyko į Vokietiją parsivežti vienos moters. Likusius narkotikus radviliškietė pasiėmė su savimi.

Automobilį pasikeisdami vairavo M. J-E. brolis ir jų pažįstamasis. Lietuvos–Lenkijos pasienyje esančios vienos degalinės teritorijoje kaltinamoji heroiną paslėpė ir visi toliau tęsė kelionę į Vokietiją. Kovo 12 dieną radviliškietė pasiekė Berlyną, įsikūrė viešbutyje. Vokietijos sostinėje M.J-E. parduotuvėse nusipirko alkoholinių gėrimų ir tą patį vakarą jau keturiese tuo pačiu automobiliu pasuko Lietuvos link.

Į Lietuvos–Lenkijos pasienį BMW atvyko kovo 13-osios rytą, sustojo toje pačioje degalinėje. Kaltinamoji iš slėptuvės pasiėmė heroiną, degalinės tualete paruošė dozę narkotikų, kuriuos pavartojusi grįžo į automobilį.

Į Lietuvos–Lenkijos pasienį BMW atvyko kovo 13-osios rytą, sustojo toje pačioje degalinėje. Kaltinamoji iš slėptuvės pasiėmė heroiną, degalinės tualete paruošė dozę narkotikų, kuriuos pavartojusi grįžo į automobilį. BMW tą pačią dieną policijos pareigūnų buvo sustabdytas Karčemų kaime, per kratą aptikti jame gabenti kaltinamosios narkotikai. Moters teigimu, apie tai, kad ji vežė narkotikus, keleiviai nežinojo.

M. J-E. kalta prisipažino visiškai. Moteris teigė, kad narkotines medžiagas pradėjo vartoti sulaukusi aštuoniolikos metų. Vartojo tik narkotines medžiagas – heroiną, kurį pirkdavo per pažįstamus asmenis Šiauliuose, mokėdavo nuo 120 iki 200 eurų už gramą. Kadangi nedirbo, neturėjo pajamų, todėl perpardavinėdavo alkoholinius gėrimus, iš parduotuvių vogdavo prekes, jas parduodavo, už gautus pinigus pirkdavo narkotinių medžiagų, maisto produktų.

Vienai dozei suvartodavo apie gramą heroino, kurį šaukštelyje atskiesdavo vandeniu, po to pakaitindavo žiebtuvėliu ir švirkštu susileisdavo į veną. Per dieną suvartodavo iki 3 dozių narkotikų.

Kaltinamosios prisipažinimą ir galėjimąsi teismas pripažino jos atsakomybę lengvinančia aplinkybe. Teismas konstatavo, jog nusikaltimas įrodytas pačios kaltinamosios, liudytojų, policijos operatyvine, kita byloje esančia medžiaga.

Už padarytą nusikaltimą teismas M. J-E. paskyrė dešimt metų laisvės atėmimo bausmę.

Pasak teismo pirmininko padėjėjo ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Vytauto Jončo, šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cia reiketu kartu teist ir Armonaite

ir jos gaujos Seimunus kurie prastumineja narkotiku legalizavimo istatymus SEIME...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS