Į Alytaus pataisos namus sugrįžo į polikliniką išleistas nuteistasis | Diena.lt

Į ALYTAUS PATAISOS NAMUS SUGRĮŽO Į POLIKLINIKĄ IŠLEISTAS NUTEISTASIS

  • 0

Į Alytaus pataisos namus sugrįžo nuteistasis, kuris buvo išvykęs į polikliniką ir kalinimo įstaigoje nepasirodė numatytu laiku.

Alytaus pataisos namų atvirojoje kolonijoje bausmę atliekantis nuteistasis 21 metų Aurelijus Čepėnas trečiadienį pats sugrįžo į pataisos įstaigą, pranešė Kalėjimų departamentas.

A. Čepėno paieška buvo paskelbta antradienį jam negrįžus iš poliklinikos į atvirąją koloniją. 

Atvirosios kolonijos, kaip bausmės atlikimo vietos, Lietuvoje pradėjo veikti nuo 2020 metų liepos. Pagal įstatymus jose bausmę atlieka nuteisti mažiau negu vienerių metų laisvės atėmimu nubausti asmenys arba perkeliami tie, kuriems likę mažiau negu vieneri metai iki išėjimo į laisvę.

„Kalėjimų departamentas stebi tendenciją, kad kai kurie nuteistieji piktnaudžiauja jiems atvirose kolonijose suteikiamomis teisėmis. Dažniausiai pažeidžia tvarką ir negrįžta nuteistieji, kurie yra teisti ne pirmą kartą, kurių socialiniai įgūdžiai yra riboti, asmenys, kurie turi priklausomybę nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų“, – rašoma departamento pranešime.

Nuteistieji dažniausiai negrįžta arba pasišalina iš darboviečių, parduotuvių, gydymo įstaigų, rečiau pasišalina iš atvirosios kolonijos teritorijos arba negrįžta iš trumpalaikės išvykos į namus.

Praeitą savaitę dar du nuteistieji, išleisti pasitikrinti sveikatos į polikliniką Alytuje, negrįžo į bausmės atlikimo vietą. Vienas jų vėliau buvo sulaikytas Vilniaus rajone, kitas tebeieškomas.

Atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba trumpalaikių išvykų metu, naudotis mobiliaisiais telefonais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS