Į Baltarusiją važiavęs neblaivus rusas pateikė suklastotą vilkiko registracijos liudijimą | Diena.lt

Į BALTARUSIJĄ VAŽIAVĘS NEBLAIVUS RUSAS PATEIKĖ SUKLASTOTĄ VILKIKO REGISTRACIJOS LIUDIJIMĄ

  • 2

Medininkų poste pasieniečiai sulaikė neblaivų rusą, važiavusį į Baltarusiją vilkiku su puspriekabe. Negana to, VSAT pareigūnai įtaria, kad transporto priemonės registracijos liudijimas – suklastotas.

Sekmadienį ryte tarp iš Lietuvos į Baltarusiją vykstančių automobilių, kuriuos Medininkų pasienio kontrolės punkte tikrino VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai, buvo ir balninis vilkikas „Renault Magnum 480DXI“ su puspriekabe „Schmitz SKO24“.

Krovininį automobilį vairavęs 44-erių Rusijos pilietis pasieniečiams pateikė transporto priemonės registracijos liudijimą, sukėlusį abejonių.

Nustatyta, kad šis dokumentas, įtariama, – suklastotas.  Vairuotojas paaiškino vilkiką su puspriekabe paėmęs iš vienos įmonės, kurioje dirba, ir turėjęs pristatyti į Maskvą ir ten puspriekabę parduoti, todėl vykęs be krovinio.

Be to, pasieniečiams kilo įtarimų, kad vairuotojas gali būti neblaivus, nes nuo jo sklido alkoholio kvapas.

Atliekant blaivumo testą jam buvo nustatytas 0,42 promilės girtumas – pakankamai, kad užtrauktų baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki pusantrų metų.

Pasieniečiai nedelsdami susisiekė su policijos pareigūnais, kuriems atvykus vairuotojo girtumas buvo sumažėjęs iki 0,26 promilės – kiekio, leidžiamo lengvųjų automobilių vairuotojams, bet draudžiamo krovininių transporto priemonių vairuotojams.

Rusijos piliečiui pradėta administracinė teisena, jo laukia 150–300 eurų bauda.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Apklausę liudytoju pasieniečiai vairuotoją paleido.

Vilkikas su puspriekabe laikinai saugomi Vilniaus pasienio rinktinėje.

GALERIJA

  • Į Baltarusiją važiavęs neblaivus rusas pateikė suklastotą vilkiko registracijos liudijimą
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

aciu dievuj kad paleido

o tai ir ta dar reiketu ir sert ir maitint nemokamai... gerove ant tiek stengiais padet kalinimas kad kontrolieriai tikrintojai apmokestintojai buriais laksto ir stengiais kraujas is nosies is tautos visus pinigelius mokesciais ismust...

Rusai

Be aferų negali

SUSIJUSIOS NAUJIENOS