Į pasieniečių nagus pakliuvo keturi kontrabandines cigaretes gabenę žmonės | Diena.lt

Į PASIENIEČIŲ NAGUS PAKLIUVO KETURI KONTRABANDINES CIGARETES GABENĘ ŽMONĖS

  • 0

Tverečiaus užkardos pasieniečiai su įkalčiais sulaikė kontrabandines cigaretes gabenusius keturis Ignalinos rajono gyventojus. Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 6 tūkst. pakelių neteisėtai į Lietuvą atgabentų rūkalų, pranešė VSAT.

Ketvirtadienį naktį Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai, patruliavę ties Ignalinos rajono Dietkauščiznos kaimo, užfiksavo vietiniu keliu važiavusį automobilį „Audi A6“. VSAT pareigūnams mašina pasirodė įtartina, todėl buvo nuspręsta ją pasekti.

Netrukus pasieniečiai šį automobilį pastebėjo beįsukantį į netoliese esančios negyvenamos sodybos kiemą. Naktinio matymo prietaisu VSAT pareigūnai užfiksavo iš kiemo išėjusius ir link valstybės sienos su Baltarusija patraukusius keturis asmenis. Nuo sodybos iki kaimyninės valstybės – du kilometrai.

Buvo nuspręsta surengti pasalą. Neabejota, jog į sodybą nuo valstybės sienos ketveriukė sugrįš jau nešina neteisėtu kroviniu.

Paaiškėjo, kad VSAT pareigūnų pasirinkta taktika pasiteisino. Po kelių valandų visi keturi asmenys su ryšuliais ant pečių fiksuoti beeinantys link sodybos kieme palikto automobilio. Čia visus nešikus pasieniečiai ir nutvėrė su įkalčiais. Nustatyta, kad jie yra Ignalinos rajono gyventojai. Vyrų amžius nuo 29 iki 34 metų.

Neštuose ryšuliuose su pritvirtintomis savadarbėmis petnešomis rasti 6 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „NZ Gold“. Visos pakuotės pažymėtos baltarusiškais akcizo ženklais.

Vyrai buvo pristatyti į Tverečiaus pasienio užkardą. Po apklausų ketveriukė paleista skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Cigarečių gabentojams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

GALERIJA

  • Į pasieniečių nagus pakliuvo keturi kontrabandines cigaretes gabenę žmonės
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS