Į sukčiautojos rankas įkliuvusi 76-erių moteris neteko per 17 tūkst. eurų | Diena.lt

Į SUKČIAUTOJOS RANKAS ĮKLIUVUSI 76-ERIŲ MOTERIS NETEKO PER 17 TŪKST. EURŲ

Sukčiautoja iš Anykščių rajono gyventojos išviliojo 17,4 tūkst. eurų.

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienio vakarą, apie 16.49 val., į Utenos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 76 metų moteris.

Ji pranešė, kad prieš parą, antradienį, apie 17 val., Anykščių rajone, nepažįstama moteris per programėlę apgaulės būdu iš jos išviliojo 17 tūkst. 450 eurų.

Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė didelės vertės turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Kaip rodo Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro užsakymu atlikta reprezentatyvi apklausa, 90 proc. Lietuvos gyventojų susiduria su finansiniais sukčiais.

Niekaip galimų finansinių sukčių neidentifikuoja 1 proc. apklaustųjų, o 6 proc. visai nėra susidūrę su sukčiavimo atvejais.

Populiariausias sukčių būdas išvilioti pinigus tebėra vadinamasis „fišingas“ (angl. phishing), kai gyventojams siunčiama suklastota SMS žinutė ar elektroninis laiškas siekiant išvilioti asmens duomenis ir pavogti pinigus iš sąskaitos.

Be to, šiemet padaugėjo investicinio sukčiavimo atvejų, kai sukčiai gyventojams siūlo investuoti į patrauklią grąžą generuojančius investicinius produktus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

VBS

tam senjorams ir skirti ,,senjorų telefonai'' mygtukiniai ...atsiliepti ir paskambinti ! sukčiams STOP !

na

va iek pinigu turi pencininkai ir beveik kiekviena diena atiduoda sukciams.gerai kad prieme istatyma kad norint gauti kompensacijas uz sildyma ir kitka reikia nurodyt koki turi turta ir kiek pinigu.ir dar ivest turto mokesti nes jo daugiausia nori pencininkai visada balsuojantys uz konservas,ir tegu nesvaicioja tai bus ne 16ewru o po metu kitu kokie 500 ewru.bet pencininkai turi pinigu susimokes....

as juk sakiau kad grinuju naikinimas

prie gero prives aferistus....daba nuotoliniu budu galima papist kekviena...nori nar nenori a auksto grazaus bankomato gerove tave anksciau ar veliau parurins...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS