Į teisiamųjų suolą sės narkotinėmis medžiagomis disponavę telšiškis ir mažeikiškis | Diena.lt

Į TEISIAMŲJŲ SUOLĄ SĖS NARKOTINĖMIS MEDŽIAGOMIS DISPONAVĘ TELŠIŠKIS IR MAŽEIKIŠKIS

  • 0

Teismui perduota baudžiamoji bylą, kurioje neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų kaltinami du vyrai – 32-ejų mažeikiškis ir 44-erių telšiškis. Pastarasis taip pat kaltinamas narkotinių medžiagų kontrabanda.

Kaip nurodo Prokuratūra, pareigūnai atlikę ikiteisminį tyrimą nustatė, kad vyresnysis kaltinamasis 2021 metų pabaigoje Jungtinėje Karalystėje, manoma, nupirko beveik 300 gramų kokaino ir išsiuntė į Lietuvą pasinaudodamas siuntų pervežimo įmonės paslaugomis.

Kurį laiką kokainas laikytas kaltinamojo motinos namuose Telšių rajone, kol pastarajam grįžus iš užsienio, minėti narkotikai parduoti už 20 tūkstančių eurų kitam kaltinamajam.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamieji ir toliau tęsė bendradarbiavimą – 2022 metų sausį minėtas užsienyje gyvenantis Telšių rajono gyventojas įsigijo kiek daugiau nei 370 gramų kokaino ir pasirūpino jo pargabenimu į Lietuvą.

Dvejose saldainių dėžutėse laikyti narkotikai buvo už daugiau nei 31 tūkstantį eurų vėl buvo parduoti antrajam kaltinamajam. Kokainą Šiaulių mieste, nieko nežinodama apie nusikaltimą, perdavė ir pinigus paėmė kaltinamo telšiškio žmona.

Tyrimo duomenimis, iš viso disponuota beveik 670 gramų kokaino už daugiau nei 51 tūkstantį eurų. Dalis narkotikų paimta įsigijimo metu, dalis rasta per kratas automobiliuose. Pasak narkotikus įsigijusio kaltinamo mažeikiškio, kokainas buvo skirtas platinti kitiems asmenims.

Abu kaltinamieji savo kaltę pripažįsta.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, pardavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų. Pagal tuo metu galiojusį Baudžiamojo kodekso straipsnį už narkotinių medžiagų kontrabandą numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS