Internetinėse investavimo platformose pinigus prarado dar dvi senjorės: žala – beveik 86 tūkst. eurų | Diena.lt

INTERNETINĖSE INVESTAVIMO PLATFORMOSE PINIGUS PRARADO DAR DVI SENJORĖS: ŽALA – BEVEIK 86 TŪKST. EURŲ

Internetinėse investavimo platformose pinigus prarado dar dvi moterys – žala siekia per 85,8 tūkst. eurų.

Kaip pranešė Policijos departamentas, ketvirtadienį, 12.17 val., į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 73 metų moteris.

Ji pareiškė, kad 2023 metų rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais, Alytuje, Ligoninės gatvėje, jai būnant namuose, nenustatyti asmenys per internetinę investavimo platformą iš jos išviliojo 57 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo ir neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos.

Tą pačią dieną, 16 val., į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 69 metų moteris.

Ji pareiškė, kad laikotarpyje nuo sausio 22 iki vasario 1 dienos nepažįstami asmenys įtikino investuoti į internetinę investavimo platformą ir apgaulės būdu išviliojo 28 tūkst. 821 eurą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Šią savaitę policija buvo gavusi ir daugiau pranešimų apie nukentėjusius asmenis, kurie investavo internetinėse investavimo platformose.

Dvi moterys Iš Trakų rajono ir Elektrėnų iš viso prarado 60,4 tūkst. eurų – juos pasiglemžė sukčiai.

Norėdami investuoti internetinėse investavimo platformose, Lietuvos gyventojai nukenčia gana dažnai, policija beveik kas savaitę gauna nukentėjusiųjų pranešimų.

„Neprasidėkite su neaiškaus plauko internetinėmis investavimo platformomis. Na, o jei turite atliekamų pinigų, savo sėkmę bandykite, apsilankydami bankuose ir gyvai bendraudami su konsultantais. Taisyklė viena – nepasikliaukite nematomais investavimo specialistais iš interneto platybių, nes čia knibžda daug sukčių“, – įspėja policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nepavydėkit

Gal verslus tutėjo gal gerai apmūkamus darbus ,gal kokį turtą ppaveldėjo ,mažiau dukit galvas fėl svetimų pinigų ,bet galvokit ,kaip patiems užsidirbti,litvinai pavyduoliai

As sakau,

kur tie senjorai,kad maximos tuscios? O jie "platformose",pasirodo! Teks patiketi,ka jau bedarysi?

to Ramus

o tai morta, ozziukas, blinkeviciute, ir kiti valdziazveriai ne pensinininkai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS