Iškreipta realybė: vaikai dėl internetinio dėmesio talžo gyvūnus (vaizdo įrašas) | Diena.lt

IŠKREIPTA REALYBĖ: VAIKAI DĖL INTERNETINIO DĖMESIO TALŽO GYVŪNUS (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 70

Ypač tarp vaikų paplitusiame vaizdo įrašų socialiniame tinkle „Tik Tok“ pradėjo plisti įrašas, kaip mergaitė lazda daužo terasoje gulintį šunį. Internautai įsitikinę, kad mergaitė mušdama gyvūną siekia gauti dėmesio.

Žiaurus elgesys

Socialiniuose tinkluose internautai pradėjo sparčiai dalytis vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip nepilnametė lazda muša gulintį šunį. Iš pradžių mergaitė šį įrašą į „Tik Tok“ įkėlė pati, tačiau vėliau juo kiti internautai pradėjo dalytis ir „Facebook“ įvairiose gyvūnų mylėtojų grupėse.

Įraše matyti, kaip mergaitė, pasiėmusi lazdą, prisėlina prie terasoje gulėjusio ir uodegą vizginusio šuns ir pradeda jį talžyti lazda. Fone skamba žinomos grupės „Imagine Dragons“ dainos „Bad Liar“ fragmentas. Po tokio nepilnametės išpuolio šuns uodega jau nebevizga, o mergaitė vaizdo įrašo pabaigoje turėtą lazdą dar sviedžia į kamerą, kuri fiksavo šį išpuolį.

 

 

Su portalu kauno.diena.lt šiuo vaizdo įrašu pasidalinusi Gerda neslėpė apmaudo ir nusivylimo.

„Ar tai būtų suaugęs žmogus, ar, kaip šiuo atveju, vaikas, bet kokie smurtiniai veiksmai prieš gyvūnus yra netoleruotini ir smerktini. Tik matant, kad pykčio protrūkis veržiasi iš vaiko, kuris gyvenime dar neturi jokių problemų, jokių nuoskaudų, pasidaro dar liūdniau“, – socialiniuose tinkluose pamatytą vaizdo įrašą komentavo pašnekovė.

Gerda atvira – toks vaizdas šokiravo. Tačiau kilo minčių ir dėl paties vaiko, smurtavusio prieš bejėgį augintinį.

„Gal šis vaikas smurtą mato ar patiria šeimoje? Gal dėl to ir kartoja jį ant silpnesnio? Vaikai juk linkę kopijuoti tai, ką mato. Visokių versijų gali būti. Labai tikiuosi, kad institucijos susidomės ir išsiaiškins, kas vyksta iš tikrųjų“, – vylėsi mergina ir pridūrė, kad informaciją perdavė Lietuvos policijai.

„Jaunimas mūsų ateitis“

Vaizdo įrašas sukėlė tikrą audrą internete. Žmonės pradėjo komentuoti, kad vaikas elgiasi netinkamai, kad tėvai turėtų susirūpinti. Dar kiti laikėsi pozicijos, kad vaizdo įrašu turėtų susidomėti teisėsauga, nes jame matyti žiaurus elgesys su gyvūnu.

„Jaunimas mūsų ateitis“, – toks nusivylimo užrašas buvo pridėtas prie „Facebook“ plintančio įrašo.

„O po to sako vaiką šuo užpuolė. Tai jeigu vaikas taip elgiasi, nenuostabu, kad gyvūnas bando gintis“, – į įrašą reagavo vienas internautas.

Gal šis vaikas smurtą mato ar patiria šeimoje? Gal dėl to ir kartoja jį ant silpnesnio? Vaikai juk linkę kopijuoti tai, ką mato.

„Aš noriu sužinoti, ar šuniukas buvo paimtas iš šitos neadekvačios šeimos. Netoleruoju tokių dalykų. Man net ašaros išbyrėjo pamačius tokius vaizdus“, – gyvūno gerove susirūpino dar viena „Facebook“ naudotoja.

„Žiauru, kaip vaikai šiais laikais nieko negerbia. Manau, per daug atlaisvintos rankos“, – antrino dar viena moteris.

„Svarbu bet kokia gyvybė, ir neturi būti skriaudžiami nei gyvūnai, nei žmonės“, – pasisakė kita internautė.

Noras gauti dėmesio

Nors vaizdo įrašas iš grupių buvo greitai pašalintas, tačiau diskusija virė toliau. Vieni laikėsi pozicijos, kad nepilnamečių smurtiniai vaizdo įrašai iš vis neturėtų būti keliami į socialinius tinklus. Kiti teigė, kad kaip tik reikia viešinti, nes tada užkertamas kelias tolimesniems smurtiniams veiksmams.

„Kaip tik gerai, kad viešina tokius vaizdus. Gal susidomės ne tik gyvūnus ginančios organizacijos, bet ir vaikų teisės. Vaikai – tėvų atspindys“, – pasisakė grupės apie gyvūnus lankytoja.

„Vaikų teises turėtų susidomėti šita šeima. Turbūt ta mergaitė yra mušama, tada tą patį atkartoja ant šuniuko. Arba ir suaugę muša tą šuniuką, ji tai mato ir jai tas atrodo normalu, todėl ir ji tą patį daro“, – antrino ir kita mama.

Diskusijoje išryškėjo ir kita problema. Tėvai nurodė, kad pamatę tokius vaizdus, viską aptarė su savo vaikais, paaiškino, kad taip elgtis negalima. Tada vaikai teigė, kad socialiniame tinkle „Tik Tok“ gausu tokių smurtinių vaizdo įrašų, kuriais nepilnamečiai siekia gauti dėmesio.

„Aš vakar su vaikais ilgai kalbėjau ir diskutavau šia tema apie tą mergaitę. Dukra sakė, kad „Tik Tok“ daug tokių, su smurtu susijusių vaizdo įrašų. Gaila, kad auga tokie vaikai, su tiek daug agresijos“, – apie tai, jog vaikai vis dažniau siekia dėmesio gauti per smurtą, diskusijoje kalbėjo viena mama.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, ar policijai žinomas šis atvejis, kuomet buvo smurtauta prieš šunį. Taip pat paklausėme, kas gresia tėvams, kurių dukra mušė augintinį. Be to, paprašėme pakomentuoti, kokios galimos baudos už žiaurų elgesį su gyvūnais. Kai tik gausime atsakymus, publikaciją papildysime.

Rašyti komentarą
Komentarai (70)

Nesvarbu

Baikyt vaiku negalim aukleti dirbti jie negali pazeidziamos ju teises auga sadistai mus auklejo grieztai ir labai aciu uz tai teveliams

Dar

Manau mergaitė suvaidino video TIK TOKUI,bet paskaiciau komentarus negalvojau,kad tiek suaugusiu tusciavidurių,rašot šuda,tą istorija suvaidinta o jeigu ir tikra tai reikia žiūrėti kodel tai atsitinka,o atsitinka todėl ,kad patys žiūrėkit savo kalbas,durna,beprotė,pakarti,tai vaikas tai jūs tokia ir padarot tuos vaikus,ir siaip kur ziūri yeisės ,vaikai iki 18 benrai negali dalivauti viesumoje,juos turi blokuoti puslapiai kur rodomas vaikas,visi tik tok.facebook,mesenger,dabar visi suda primalat ir vaikas kaltas,kiek jūsų vaikms sukūrėte facebook registruodami vaiko blogus metus,vardus ,nuotraukas,tai pirma pradėkit tvarkytis savo kiemą kad jis būtu superinis.

Paslaptis

Man labai įdomu kur tuo momentu buvo jos tėvai? Kodėl jie jos nesutramdė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS