Keturmetę pražudžiusi avarija – liudininkų akimis: vairuotojas šaukė „dinkit iš akių, ko čia lendat“ | Diena.lt

KETURMETĘ PRAŽUDŽIUSI AVARIJA – LIUDININKŲ AKIMIS: VAIRUOTOJAS ŠAUKĖ „DINKIT IŠ AKIŲ, KO ČIA LENDAT“

  • 19

Tragiška nelaimė Klaipėdos rajone. Į tvenkinį įvažiavęs vyras pražudė šeimą – žmoną ir keturmetę dukrą, praneša LNK.

Tragedija šalia Judrėnų išvažiuojant iš Mizgirių stovyklavietės privačiame tvenkinyje įvyko naktį, apie 1.30 val.

„Jis čia važiavo iš stovyklavietės, kliudė medį ir turbūt tas smūgis buvo lemtingas. Kliudęs medį iš karto vertėsi per griovį ir ant stogo nukrito“, – pasakojo įvykį matęs Salvijus Sudžius.

Į tvenkinį įvažiavusiame ir apsivertusiame BMW buvo 24-erių moteris ir ketverių jos dukrelė. Šalia blaškėsi iš automobilio išsivadavęs vyras.

Kadangi stovyklavietėje tris dienas vyko kasmetis išskirtinių automobilių festivalis, jame buvo daug žmonių, tad prie tvenkinyje nuskendusio BMW tuoj pat susirinko kelios dešimtys ir puolė pagalbon.

„Kai atėjome radome mašiną, apvirtusią ant stogo. Atvertėme, ištraukėme, bandėme gaivinti (skenduolius – red. past.), bet jau buvo viskas. Neaišku, kiek ta mašina pragulėjo apvirtus. Niekas tiksliai nežino, kada ji važiavo“, – kalbėjo liudininkas Stasys Turkis.

Prie tvenkinio skubėjo stovyklautojų iškviesti policininkai ir medikai. Jie tik konstatavo, kad padėti moteriai ir mergaitei nebeįmanoma.

Žmonės pasakojo, kad iš skęstančio automobilio išsigelbėjęs vyras iš pradžių buvo agresyvus.

„Nežinome, kaip jis išsiropštė. Jau kai atėjome, vyras lakstė aplinkui ir šaukė „dinkite iš akių, ko čia lendate“. Jis buvo be orientacijos. Paskui prie moters jis net nėjo, o prie vaikui bandė daryti dirbtinį kvėpavimą“, – tvirtino S. Turskis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pasak liudytojų, neblaivus vyras trankė automobilį, šaukė, ką jis padaręs, o paskui aiškino ne pats mašiną vairavęs. 

„Sukrėtė tai, kad mažas vaikas, kad jau jo išgelbėti nebegalėjome. Tas vyras nemačiau, kad suteiktų kažkokią pagalbą, nes tikrai buvo labai girtas, lakstė kaip pakvaišęs ir dar ant mūsų puolė. Mes greitąją kvietėm, o jis puolė. Skaudu tikrai“, – kalbėjo kita liudininkė Aira Sudžienė.

Vairuotojui nustatytas beveik pustrečios promilės girtumas. Anot liudininkų, neaišku, ar moterį su vaiku būtų pavykę išgelbėti, jeigu greitoji ir tarnybos būtų greičiau atvykusios, nes nežinia, kada nutiko nelaimė. Kai kurie svarsto, ar šimtų žmonių sulaukiančiame festivalyje apskritai neturėjo budėti greitoji ir policija, bent, kad girti iš jo nevažinėtų.

Tą pačią naktį po vidurnakčio, irgi Klaipėdos rajone nutiko dar viena tragiška nelaimė. Autostradoje motociklą „Suzuki“ vairavęs 23-ejų vyras kliudė ta pačia kryptimi važiuojantį kitą motociklą „Suzuki“. Jį vairavęs tokio pat amžiaus jaunuolis atsitrenkė į kelio atitvarus, motociklas virto ir motociklininkas žuvo. Dėl abiejų nelaimių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Gairės: LNK turinys, vairavimas neblaiviam, avarija LT, girtas už vairo, nuskendo automobilis, nuskendo BMW
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

uzuojauta beprasme mirtis

atsibodai pyst po vandeniu,ir atsikrate tavim.ziurekit su kuo gyvenat ir darykit dingau tai nors gyvi liksit

Dauguma tu

"liudininku" deretu patvarkyti pacius! Ypac tuos,net sustojancius filmuoti,vaziuojant pro nelaime.

Asocialūs asmenys

Normalus vyras už vairo nesėda girtas. Normali moteris nesėda į girtuoklio automobilį. Tik štai mažas vaikas dar neturi jokio pasirinkimo… Gaila tik mergaitės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS