Išvada: pareigūnai nesiėmė tinkamų veiksmų nuteistųjų pabėgimui užkardyti | Diena.lt

IŠVADA: PAREIGŪNAI NESIĖMĖ TINKAMŲ VEIKSMŲ NUTEISTŲJŲ PABĖGIMUI UŽKARDYTI

  • 1

Laisvės atėmimo vietų ligoninės Saugumo valdymo skyriaus patikrinimai buvo formalūs ir nepakankami nuteistojo pabėgimui užkardyti, o nuteistojo pabėgimo metu budėję pareigūnai elgėsi nerūpestingai, nustatyta tarnybinio patikrinimo dėl nuteistojo pabėgimo metu.

Kaip penktadienį pranešė Kalėjimų departamentas, patikrinimą atlikusi komisija siūlo dviem budėjusiems pareigūnams skirti papeikimą, vienam pareigūnui – griežtą papeikimą. Dėl to spręs Laisvės atėmimo vietų ligoninės vadovybė.

Ligoninei taip pat nurodyta pagal kompetenciją supažindinti darbuotojus su išvadoje nustatytais trūkumais ir imtis priemonių jiems šalinti.

Pasak departamento, siekiant, kad tokie atvejai bausmių vykdymo sistemoje nepasikartotų, Kalėjimų departamento Saugumo valdymo skyriui pavesta įvertinti, ar neturėtų būti keičiami teisės aktai dėl nuteistųjų ir suimtųjų priežiūros ir saugojimo.

Ligoninės vadovybės ir Saugumo valdymo skyriaus vadovo tarnybinės atsakomybės klausimai dėl veiksmų, susijusių su nuteistojo pabėgimu, pasak Kalėjimų departamento, sprendžiami atskiro tarnybinio patikrinimo, metu. Jį planuojama baigti iki lapkričio vidurio.

Ligoninės direktorius Ramūnas Šilobritas, direktoriaus pavaduotojas Tomas Bartninkas ir Saugumo valdymo skyriaus viršininkas Vidas Jasaitis nuo pareigų nušalinti rugsėjo 11 dieną.

Tuomet skelbta, jog jie nušalinti įtariant galimą piktnaudžiavimą ir tarnybos pareigų neatlikimą.

Tyrimai pradėti po to, kai rugpjūčio 30 dieną iš Pravieniškėse esančios Laisvės atėmimų vietos ligoninės pabėgo už nužudymą ir neteisėtą disponavimą narkotikais nuteistas Jevgenijus Sotikovas.

Jis pabėgo iš ligoninės pasivaikščiojimo kiemelio, atlupęs skardą sienoje ir kitą dieną sulaikytas Klaipėdoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ISVADA ;- pareigunai uz kysy

organizavo nusikaltelio pabegima is ligonines.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS