Įtariamuosius kontrabanda susekė vokiečių aviganis Kentas | Diena.lt

ĮTARIAMUOSIUS KONTRABANDA SUSEKĖ VOKIEČIŲ AVIGANIS KENTAS

  • 1

Prie sienos su Baltarusija Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai sulaikė du Šalčininkų rajono gyventojus ir 16 tūkst. pakelių rūkalų. Sulaikymo ir persekiojimo metu pasižymėjo tarnybinis vokiečių aviganis Kentas, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai stebėjimo sistema pastebėjo du įtartinus asmenis, einančius link sienos su Baltarusija.

Pasieniečiai reagavo nedelsiant: link Šalčininkų rajono Rindžiūnų kaimo buvo nusiųsti patrulių ekipažai, kurie blokavo vietovę, pasitelktas kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Kentu.

Netrukus miškingoje vietoje, kurioje buvo pastebėti asmenys, pasieniečiai aptiko 40 ryšulių, aptrauktų polietileno plėvele.

Kentui buvo duota komanda patikrinti vietovę. Pėdsakus nesunkiai aptikęs keturkojis pasieniečius vedė apie kilometrą nuo likimo valiai paliktų cigarečių link sodybos Rindžiūnų prieigose. VSAT pareigūnai čia sulaikė devyniolikos ir 20-ties metų Šalčininkų rajono gyventojus, įtariama, susijusius su sulaikytu kontrabandiniu kroviniu.

Pasieniečiai rastuose ryšuliuose aptiko 16 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Lietuvoje tokio krovinio vertė su visais mokesčiais yra apie 60 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po apklausų sulaikytieji uždaryti į areštinę. Už padarytą nusikalstamą veiką jiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Cigaretės laikinai G. Žagunio pasienio užkardoje.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

GALERIJA

  • Įtariamuosius kontrabanda susekė vokiečių aviganis Kentas
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ela

Ačiū vokiečių aviganiui Kentui. Nusipelnė apdovanojimo )

SUSIJUSIOS NAUJIENOS