Įtarimai pasitvirtino: tortų siuntoje iš Maskvos – 1,5 mln. eurų cigarečių kontrabanda | Diena.lt

ĮTARIMAI PASITVIRTINO: TORTŲ SIUNTOJE IŠ MASKVOS – 1,5 MLN. EURŲ CIGAREČIŲ KONTRABANDA

  • 0

Patikrinę tariamos konditerijos siuntą iš Maskvos, Medininkų muitininkai joje aptiko paslėptą 1,5 mln. eurų vertės rūkalų kontrabandą.

Krovinys antradienį tranzitu buvo gabenamas per Lietuvą, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Apie 5 val. ryto į Medininkų kelio postą vilkiku „Renault“ atvažiavo Rusijos pilietis. Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą, iš Maskvos į Karaliaučiaus sritį gabenantis 1152 dėžių konditerijos gaminių – vaflinių tortų.

Tačiau muitinės pareigūnams krovinio gabenimo būdas pasirodė keistas – vasaros karštyje minėti tortai buvo vežami be jokios rimtesnės izoliacijos, ne šaldytuve, o tiesiog tentinėje puspriekabėje.

Patikrinus puspriekabę rentgeno kontrolės sistema įtarimai tik sustiprėjo, o kai buvo išardytos pirmosios dėžės, paaiškėjo, kad vietoj tortų jos pilnos baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital MS“.

Pirminiais duomenimis, iš viso vilkike aptikta daugiau, nei 414 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų, jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1,45 mln. eurų.

MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, o vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – piniginį užstatą ir dokumentų paėmimą.

MKT pastebi, kad kontrabandininkai mėgsta maskuoti nelegalias rūkalų siuntas įvairiais greitai gendančiais maisto produktais – daržovėmis, žuvimi, mėsa ir pan. Vien šiemet muitinės pareigūnai nelegalias cigaretes aptiko paslėptas svogūnų ir silkių kroviniuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS