Bėglio gaudynės, prasidėjusios Birštone, baigėsi Trakų rajone | Diena.lt

BĖGLIO GAUDYNĖS, PRASIDĖJUSIOS BIRŠTONE, BAIGĖSI TRAKŲ RAJONE

Per vairuotojo gaudynes ketvirtadienio naktį buvo apgadinti du Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato automobiliai.

Policijos atstovė Loreta Kairienė BNS sakė, kad 1.15 val. Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad Birštone nestojo stabdomas automobilis „Nissan X-Trail“, jis važiuoja link Vilniaus.

„Automobilio gaudynėse dalyvavo ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ekipažai, „Nissan X-Trail“ taranavo ir apgadino du policijos automobilius“, – BNS sakė L. Kairienė.

Kelyje Vilnius-Prienai-Marijampolė patruliuojantis pareigūnų ekipažas pastebėjo nuo degalinės Vilniaus kryptimi judantį automobilį. Jis, pavažiavęs keletą šimtų metrų, sustojo šalikelėje.

Policijos pareigūnai nusprendė patikrinti automobilį ir jo vairuotoją, todėl prie jo privažiavo. Patruliams lipant iš tarnybinio automobilio, šalikelėje stovėjęs „Nissan X-Trail“ pajudėjo iš vietos ir staigiai padidino greitį.

Kadangi automobilio vairuotojas nepakluso teisėtiems reikalavimams sustabdyti transporto priemonę, policijos pareigūnai nedelsdami ėmė persekioti bėglį. Šis vis didino greitį, sprukdamas įžūliai manevravo ir kėlė pavojų eismo saugumui.

Kirtus apskričių ribą, persekiojimas persikėlė į Trakų rajoną, kuriame prie sprunkančio automobilio „Nissan X-Trail“ gaudynių prisijungė ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų ekipažai.

Sostinės Reagavimo valdybos ekipažai pastebėjo šį automobilį važiuojantį Trakai- Birštonas kryptimi. Įjungę mėlynos ir raudonos spalvos švyturėlius bei garso signalą, per garsiakalbį jie reikalavo sustabdyti transporto priemonę.

Kaip pranešė policija, stabdoma transporto priemonė kėlė pavojų eismo saugumui – vairuotojas vairavo itin pavojingai, taranavo tarnybinius automobilius, ne kartą bandė nustumti juos nuo kelio.

Du sostinės policijos ekipažai bandė sustabdyti bėglį iš abiejų automobilio pusių, ir nors priekyje „Nissan X-Trail“ vairuotojui buvo kliūtis – skiriamoji salelė su ženklu kliūties apvažiavimas iš dešinės, jis taranavo vieną tarnybinį automobilį, užvažiavo ant salelės ir, numušęs kelio ženklą, dideliu greičiu nuskriejo Aukštadvario kaimo link.

Vienam iš tarnybinių automobilių pasivijus bėglį, pastarajam vėl atsirado kliūtis – kelio atitvarai, bet vairuotojas, nekreipdamas į tai dėmesio, vėl taranavo pareigūnų automobilį.

Važiuojant A16 keliu Aukštadvario link, policijos pareigūnai ne kartą bandė sustabdyti sprunkančią transporto priemonę, tačiau nesėkmingai – užspaustas „Nissan X-Trail“ vėl taranavo tarnybinius automobilius.

Apie 2.15 val. Trakų rajone, ties Markutiškių kaimu, užspeistas trijų policijos ekipažų, „Nissan X-Trail“ vairuotojas prarado automobilio kontrolę, todėl automobilis nuvažiavo nuo kelio ir užstrigo laukuose. Paaiškėjo, kad „Nissan X-Trail“ vairavo 27 metų vyras.

Pradėta administracinė teisena dėl pavojingo ir chuliganiško vairavimo, eismo įvykio, per kurį buvo apgadinti tarnybiniai automobiliai, vairavimą galimai apsvaigus nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų ir kt.

Per gaudynes žmonės nenukentėjo. 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

papirkti žurnalistai

varo propagandą. Iš video aiškiai matosi, kad policija vairavo chuliganiškai, lenkė draudžiamose vietose, posūkyje, kirto ištisinę ir dvigubą ištisinę liniją taranavo, ir ne vieną kartą, bėglio automobilį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS