Jėzaus skulptūra sugrįžo į prakartėlę: įtariamiesiems gali grėsti net baudžiamoji atsakomybė | Diena.lt

JĖZAUS SKULPTŪRA SUGRĮŽO Į PRAKARTĖLĘ: ĮTARIAMIESIEMS GALI GRĖSTI NET BAUDŽIAMOJI ATSAKOMYBĖ

Ilgapirščiai iš Panevėžyje, prie Juozo Masiulio knygyno esančios prakartėlės, buvo nugvelbę kūdikėlio Jėzaus skulptūrėlę. Apie neįprastą vagystę sekmadienio popietę socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė J. Masiulio knygyno darbuotojai. Skulptūrėlė vakar atsirado – ją į knygyną atnešė pilietiška panevėžietė. Skulptūrėlę voliojosi sniege, netoli prekybos centro „Maxima“, Ukmergės gatvėje.

Sugrąžino pilietiška panevėžietė

Panevėžio policijos vyresnioji specialistė Rasa Meištė naujienų portalui JP aiškino, kad policija atliks tyrimą dėl skulptūrėlės vagystės.

„Jėzaus skulptūrą pastebėjo praeivė. Pilietiška moteris grąžino ją į knygyną. Skulptūra rasta miesto centre, viešoje erdvėje, sniege. Nuo prakartėlės skulptūra buvo nunešta apie 1 km. Knygyno savininkė Karolina Paliulis vakar atvyko į komisariatą ir parašė pareiškimą dėl vagystės. Todėl tyrimas bus atliekamas – bandysime išsiaiškint, kas pavogė skulptūrėlę iš prakartėles. Be to, bus nustatoma dirbinio kaina ir nuo juos priklausys, ar bus administracinis nusižengimas ar baudžiamasis“, – aiškino R. Meištė.

Skulptūra turi vertę

J. Masiulio knygyno direktorė Ramutė Leščinskienė naujienų portalui JP sakė, kad pirmadienį ryte iškvietė policijos pareigūnus.

„Pirmadienį  iškvietėme pareigūnus, ir su jų pagalba, bandysime išsiaiškinti, kas galėjo pavogti skulptūrėlę. Prakartėlei figūras išdrožė medžio drožėjas iš Rokiškio rajono Romualdas Kaminskas ir ji turi vertė – gali kainuoti iki 350 eurų. Tautodailininko darbas turi ne tik materialinę vertę, bet ir moralinę. Todėl būtina išsiaiškinti vagystę“, – sakė R. Leščinskienė.

Norėjo pradžiuginti panevėžiečius

Prakartėlė prie J. Masiulio knygyno pirmą kartą sukurta dar praėjusiais metais. Šiais metais ji vėl papuošė knygyno prieigas.

J. Masiulio knygyno direktorė R. Leščinskienė priminė, kad mintis statyti prakartėlę gimė knygyno savininkei Karolinai Paliulis.

„Karolina jau seniai norėjo prakartėle papuošti knygyno kiemą. Norime taip nudžiuginti panevėžiečius. Manau, kad mintis tikrai gera. Ne tik kiemą papuošėme, bet ir prakartėle džiaugiasi vaikai, suaugusieji“, – sakė R. Leščinskienė.

GALERIJA

  • Jėzaus skulptūra sugrįžo į prakartėlę: įtariamiesiems gali grėsti net baudžiamoji atsakomybė
Ž. Večiorkutės, R. Ančerevičiaus / jp.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

D.

Na, kūdikėlis DAR NEGIMĖ... Ir vėl PER ANKSTI ten paguldė tą "balvoniuką"...

Jėzus dar negimė

Niekur katalikai į prakartėles nededa kūdikėlio Jėzaus, kol nepaskelbta, kad jis gimė. Tai yra Kalėdų rytą.

Anonimas

Matote kokioje aplinkoje gimsta Jėzus ir kur tie 12 patiekalų išgalvotų.Nera jokių patiekalų ir nesimato, kad Jėzaus gimimas tai šventė, kurią reikėtų švęsti.Žmonių išgalvota šventė ir šventimas o Jėzaus gimimas tai susikaupimo , laukimo dienos ir tiek ,jokia šventė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS