K. Bartoševičiaus advokatui nepavyko nuo bylos nušalinti jos nagrinėjimui pirmininkaujantį teisėją | Diena.lt

K. BARTOŠEVIČIAUS ADVOKATUI NEPAVYKO NUO BYLOS NUŠALINTI JOS NAGRINĖJIMUI PIRMININKAUJANTĮ TEISĖJĄ

Seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus kaltinamo buvusio parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus advokatui Olegui Šibkovui nepavyko nuo bylos nušalinti bylos nagrinėjimui pirmininkaujantį Panevėžio apygardos teismo teisėją Valdą Ciesiūną.

Tai Eltai patvirtino Panevėžio apygardos teismo atstovė spaudai Jolita Gudelienė. Anot jos, kiti du bylą nagrinėjantys teisėjai Jolanta Raščiuvienė ir Valdas Petras Meidus nutarė, jog parašymą nušalinti V. Ciesiūną yra nepagrįstas.

Pasak J. Gudelienės, nušalinimą teisėjui pareiškęs kaltinamojo K. Bartoševičiaus advokatas O. Šibkovas teigė, kad V. Ciesiūnas yra šališkas, nes nei jam, nei kaltinamajam neleidžia užduoti klausimų liudytojams taip, kaip jie patys suformuluoja.

Sprendimą nuo bylos nenušalinti V. Ciesiūno priėmę teisėjai nurodė, jog kolega pirmininkauja procesui ir jis sprendžia, kurie klausimai yra tinkami, kurie yra menami ir t.t.

Kito teismo posėdžio K. Bartoševičiaus byloje metu bus skelbiama rašytinė bylos medžiaga.

Kol kas daugiau liudytojų apklausti neplanuojama. Jei bus prašymų apklausti papildomus liudytojus, kitame posėdyje bus priimtas sprendimas, ar juos kviesti.

Kitas posėdis vyks birželio 13 d.

ELTA primena, kad 2023 m. liepą baigtas ikiteisminis tyrimas buvusio parlamentaro K. Bartoševičiaus atžvilgiu, byla dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus perduota teismui. K. Bartoševičius kaltinamas vaikų seksualiniu prievartavimu (2 epizodai), jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimu (4 epizodai) ir mažamečių vaikų nesunkiu sveikatos sutrikdymu (4 epizodai).

Prokuratūros duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji, kurie galimai prieš juos padarytų nusikaltimų metu, buvo nepilnamečiai.

Tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius apie tai, kad atsisako Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių pranešė pernai, sausio 23 dieną. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas.

Naujienų portalas „Delfi“ skelbė, kad įtariama, jog K. Bartoševičius tvirkino berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtinius

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lauris.R

Koks Bartuševičius ten pedofilas paršiukas kriu kriu kriu kriu kwį

vau

o jei vaikų prievartautojams prievartavimo įrankį pašalinti. nėra daikto nėra nusikaltimo:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS