K. Pūko seksualinio priekabiavimo byla: prokuratūra nesutinka su nuosprendžiu | Diena.lt

K. PŪKO SEKSUALINIO PRIEKABIAVIMO BYLA: PROKURATŪRA NESUTINKA SU NUOSPRENDŽIU

  • 2

Prokuratūra Lietuvos Aukščiausiajam Teismui apskundė sprendimą išteisinti buvusį parlamentarą Kęstutį Pūką dėl dalies kaltinimų seksualiniu priekabiavimu.

Teismai K. Pūką pripažino kaltu dėl seksualinio priekabiavimo prie Seimo nario padėjėja-sekretore dirbusios moters, bet išteisino dėl priekabiavimo prie kitų trijų merginų, siekusių įsidarbinti į šias pareigas.

Prokuratūra siekia įrodyti, kad įsidarbinti pas Seimo narį siekusios merginos buvo priklausomos nuo K. Pūko.

Įstatymas numato, kad baudžiamoji atsakomybė taikoma tik tuo atveju, jei „priekabiaujama pagal tarnybą ar kitaip priklausomo asmens“.

„Įsidarbinti siekusių merginų priklausomumas pasireiškė tuo, kad tik nuo Seimo nario K. Pūko priklausė, kuri iš jų bus priimta į pretenduojamas pareigas“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Anot prokuratūros, nagrinėjant bylą nustatyta, kad visais atvejais K. Pūkas veikė pagal tą patį modelį, nepaisydamas to, kad nukentėjusiosioms tokie jo veiksmai yra nepriimtini, smarkiai trikdantys ir į juos reaguojama neigiamai, šis juos tęsė.

K. Pūkas iš Seimo atsistatydino 2018 metų sausį prieš pat balsavimą dėl jo mandato panaikinimo. Konstitucinis Teismas paskelbė, kad jis pažeidė priesaiką priekabiaudamas prie padėjėjų ir jomis pretendavusių tapti merginų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

sitam sexchamui deretu pasedeti nes jau sedejes ne syki bet socmafijai jei ne kgb naudingas kelti moraljovala taip kgb ir kt u. spec t stengiasi per tuos antimoralstatytinius sumenkinti salies ivaizdi kaip ir pidarsimonko o briuselis ploja delniukais nes ji valdo javsionistai......

Atas

Kai prokurorai nebeturi ką veikti, tai reikia pulti ant Pūko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS