Kada viešumas gali padėti ir pakenkti ikiteisminiam tyrimui? | Diena.lt

KADA VIEŠUMAS GALI PADĖTI IR PAKENKTI IKITEISMINIAM TYRIMUI?

  • 2

Po įvairių, ypač rezonansinių, įvykių, visuomenė nori sužinoti kuo daugiau informacijos apie patį įvykį ir jo tyrimo aplinkybes.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis atsako į klausimą, kiek informacijos galima viešinti nekenkiant ikiteisminiam tyrimui.

„Bet kokiame ikiteisminiame tyrime, kiek informacijos galima viešinti, sprendžia prokuroras, kuris vadovauja tyrimui ir kuris yra atsakingas už tyrimo sėkmę“, – sako R. Matonis.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas pateikė pavyzdį, kai ta pati informacija gali padėti arba kliudyti tyrimo eigai.

„Pavyzdžiui, atvejis, kai viešiname eismo įvykio nuotraukas. Kai nėra liudininkų ir situacija yra neaiški, yra viešinamos įvykio vietos nuotraukos, vaizdo kameromis užfiksuota informacija ir prašoma žmonių prisiminti, galbūt jie ką nors matė toje vietoje“, – sako R. Matonis.

Tačiau, pasak pašnekovo, tokios informacijos paviešinimas gali ir pakenkti, nes liudytojai pamatę įvykio vietos nuotraukas, gali kartu su advokatais panaudoti šią informaciją savo naudai.        

Plačiau – laidos „Laba diena, Lietuva“ įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Istorikas

Pakenkti gali, jei įtariamasis turtingas ir įtakingas

Zenonas Priekuliškis

Ką gali pakenkti duodamus parodymus neva nušovęs savo 4 giminaičius studentas. Sakote neduoda parodymų. Tai parodykit per TV. Bijote, kad išgirsime tiesą.Galimai klastoja dokumentus, norima padaryti netgi daržove. Kodėl nerodo jr niekas nerašo apie o parodymų? Kaid klastoja senai jau žinoma n faktų. Už pranešmą už narkotikų gamybą pol.veteranė S.Rakauskienė (71m.) buvo įkalinta į Rokiškio durnyną. Iš vakaro suleido vaistus, kita dieną išvijo. Po savaitės nebegalėjo padėti nnet daktarai. Amen. Štai kur mes gyvenam.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS