Kalėti nuteistas nelegaliu ginklu į draugą šovęs panevėžietis | Diena.lt

KALĖTI NUTEISTAS NELEGALIU GINKLU Į DRAUGĄ ŠOVĘS PANEVĖŽIETIS

Panevėžyje kalėti nuteistas į draugą iš nelegalaus ginklo šovęs vyras. Nusikaltimą jis įvykdė būdamas neblaivus.

37 metų vyras pripažintas kaltu dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis. Subendrinęs bausmes su anksčiau kaltinamajam skirta ir neatlikta bausme, teismas jam skyrė 5 metus laisvės atėmimo bei 2,9 tūkst. eurų baudą, pranešė prokuratūra.

Pernai rugpjūtį į ligoninę Panevėžyje iš miesto pramonės rajono atvežtas jaunuolis su šautine žaizda galvoje. Sužeistasis buvo operuojamas, jam nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas. Ekspertai nustatė, kad buvo iškilęs pavojus jaunuolio gyvybei.

Iškart po įvykio policijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį – kartu buvusį jaunuolio bičiulį A. Ž. Buvo surastas ir ginklas – 9 mm kalibro dujinis pistoletas bei 11 šovinių su guminėmis kulkomis. Leidimo jiems laikyti panevėžietis neturėjo.

Dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmai, išnagrinėję baudžiamąją bylą, trečiadienį A. Ž. paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį dėl abiejų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų. Sunkinančiomis aplinkybėmis teismas pripažino tai, kad minėtas asmuo yra pripažintas recidyvistu, o nusikalstamas veikas padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Nuosprendis nėra galutinis ir per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ttt

Geri draugai -vienas kitą šaudo , oi,oi )

SUSIJUSIOS NAUJIENOS