Iš per karantiną prisikeliavusio politiko prokuratūra siekia priteisti beveik 10 tūkst. eurų | Diena.lt

IŠ PER KARANTINĄ PRISIKELIAVUSIO POLITIKO PROKURATŪRA SIEKIA PRITEISTI BEVEIK 10 TŪKST. EURŲ

  • 1

Prokurorai teismui pateikė civilinį ieškinį siekiant į Pasvalio rajono savivaldybės biudžetą grąžinti 9,7 tūkst. eurų, kurie buvo išmokėti tarybos nario Rimvydo Mitkaus transporto išlaidoms.

Kaip penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra, ieškinį, kuriuo šią sumą siekiama priteisti savivaldybės administracijai, Panevėžio apylinkės teismui pateikė Panevėžio apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras Remigijus Senkus.

Prokuratūros atlikto tyrimo metu nustatyta, kad R. Mitkus praėjusioje kadencijoje transporto priemonę naudojo ne tik tarybos nario veiklai, tačiau ir asmeninėms bei savo tiesioginio darbo reikmėms, konstatuota, kad beveik 10 tūkst. eurų išlaidos degalams jam kompensuotos nepagrįstai.

Anot prokuratūros, patikrinus R. Mitkaus savivaldybei pateiktus dokumentus ir čekius, paaiškėjo, kad 2020 metais, kai Lietuvoje dėl pandemijos buvo paskelbtas karantinas, ribojamas judėjimas tarp savivaldybių, o darbas vyko nuotoliniu būdu, šiam tarybos nariui kompensuota per tūkstantį eurų išlaidų už įsigytus 1224 litrus degalų.

Tyrimo metu R. Mitkui pateikus pirkimo kvitus nustatyta, kad degalai buvo įsigyti 16-oje rajonų ir miestų 165 kartus, pilami kelis kartus per dieną. Vieną dieną dyzelinis kuras piltas tris kartus, atsiskaityta iš viso aštuoniomis kortelėmis.

Prokuratūra pažymi, kad savivaldybių lėšų panaudojimo tyrimuose viešojo intereso gynimo prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę teisės aktų pažeidimus, kreipiasi su ieškiniu į teismą dėl konkrečių sumų grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka.

Prokurorai teismams šiuo metu yra pateikę 12 civilinių ieškinių dėl savivaldos išmokų, jie siekia per 160 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

:)))

ir vel apsitriedes konservastas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS