Karantinas aplinkosaugininkas – ne kliūtis: per reidus labiausiai kliuvo žvejams | Diena.lt

KARANTINAS APLINKOSAUGININKAS – NE KLIŪTIS: PER REIDUS LABIAUSIAI KLIUVO ŽVEJAMS

  • 2

Aplinkosaugininkai praėjusią savaitę surengė 67 reidus, į jų akiratį pakliuvo neteisėtai žvejyba užsiiminėję asmenys, antradienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

„Nors brakonieriai turbūt tikisi, kad karantino laikotarpiu aplinkosaugininkų budrumas sumažėjęs, bet jiems tenka nusivilti savo lūkesčiais“, – tvirtina aplinkosaugininkai.

Jie praėjusį ketvirtadienį Telšių rajone esančiame Germanto ežere sulaikė statomuoju tinklu žvejojusią sutuoktinių porą.

„Pažeidėjus, nespėjusius sugauti žuvų, pareigūnai pasitiko krante“, – rašoma pranešime.

Draudžiamu būdu žvejojusiems sutuoktiniams geria administracinė atsakomybė – bauda nuo 120 iki 300 eurų, taip pat buvo konfiskuota jų valtis ir tinklas.

Tuo metu praėjusį antradienį Kėdainių rajone sulaikytas vyriškis, kuris neturėjo žvejo mėgėjo bilieto ir draudžiamu laiku bei būdu sugavo lydeką. Tokiu būdu žvejoti lydekas iki balandžio 20 dienos yra draudžiama.

„Pažeidėjas neteko meškerės ir turės atlyginti 145 eurų gamtai padarytą žalą“, – teigia aplinkosaugininkai.

Jų teigimu, tokio pat dydžio žalą turės atlyginti ir tą pačią dieną ties Kauno hidroelektrine sulaikyti du brakonieriai, žvejoję statomuoju tinklu, kuriame rastas įsipainiojęs salatis.

Aplinkosaugininkai taip pat pranešė per savaitę išžvalgę daugiau nei šimtą šalies teritorijų ir patikrinę 476 iš gyventojų gautus pranešimus apie galimus aplinkosauginius pažeidimus.

Dėl galbūt neteisėto atliekų deginimo sulaukta per pusšimtį skambučių, netinkamo jų tvarkymą – 42, žvejybos pažeidimų – 45, medžioklės – 13, nuotekų tvarkymo – 31, oro ir vandens taršos – 22 ir 14, neteisėtų kirtimų – 16, pakrantės apsaugos juostų pažeidimų – 8.

Nemažai pranešimų gauta ir apie įvykius su gyvūnais.

Aplinkosaugininkai dėkoja gyventojams ir ragina aktyviai pranešti apie skriaudžiamą gamtą, aplinkos teršimą ar niokojimą bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

minde

gausit kulka i pilva daugiau nenoresit lyst prie zveju neturit teises tikrint per karantina.

...,neTEISETA ZVEJYBA labai BLOGAI,bet...

paSEDETI VIENUMOJE su MESKERE prie UPES ar EZERO yra PUIKUS neTRAUMUOJANTIS KARANTINAS... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS