Kaune katalizatorių vagys vėl ėmėsi savo nešvarių darbelių? | Diena.lt

KAUNE KATALIZATORIŲ VAGYS VĖL ĖMĖSI SAVO NEŠVARIŲ DARBELIŲ?

  • 3

Kauno policija praneša apie sulaikytą jauną ilgapirštį, bandžiusį pavogti automobilio katalizatorių. Kurį laiką kiek aprimę, vagys, panašu, vėl grįžta prie savo senų įpročių.

Pasak Kauno policijos, lapkričio 16 d. naktį, apie 3.10 val., Kauno Šiaurės pr., nuo automobilio „Mitsubishi Space Star“ pasikėsinta pavogti katalizatorių.

Tačiau ilgapirščiui planas neišdegė – 20-metis vyras buvo sulaikytas pareigūnų.

Pradėtas tyrimas dėl vagystės.

Primename, kad apie tokių vagyčių vajų portalas kauno.diena.lt rašė šių metų balandį. Dėl suaktyvėjusių automobilių katalizatorių vagių į portalą tuomet kreipėsi ne vienas vairuotojas. Vieni patys patyrė nuostolių, kitų buvo apvogti kaimynai.

Tuomet kalbinti kauniečiai pasakojo, kad vagys veikia greitai, koordinuotai ir dažnai ne po vieną. 

Kaip apsisaugoti?

Apsaugoti automobilius nuo katalizatorių vagių iš tiesų yra sudėtinga. Vieni svarsto, kad reikėtų papildomai ant katalizatoriaus privirinti metalo dangtį, kad jis taptų sunkiau prieinamas, kiti siūlo dėti katalizatorius, kuriuose nėra brangiųjų metalų. Tačiau tokios apsaugos gali pakišti koją tuomet, kai teks atlikti techninę automobilio apžiūrą.

„Turi būti sertifikuotas katalizatorius, o ne kažkoks savadarbis daiktas ar jo imitacija. Jei nesertifikuotas, tikrai techninės apžiūros toks automobilis nepereis. Be to, techninės apžiūros apraše yra nurodyta, kad katalizatoriai negali būti kažkaip slepiami, jie turi būti matomi, kad būtų galima identifikuoti. Jei katalizatoriai bus uždengti kokiais nors apsauginiais skydais, taip pat nebus gerai atliekant techninę apžiūrą“, – kiek anksčiau portalui kauno.diena.lt nurodė Kauno techninės apžiūros centro vadovas Gintaras Ciegis.

Policija vairuotojams pataria nepalikti automobilių tamsiose atvirose vietose, įrengti vaizdo kameras. Taip pat patariama bendrauti su kaimynais, dalytis informacija, o pastebėjus įtartinus asmenis pranešti policijos pareigūnams.

GALERIJA

  • Kaune katalizatorių vagys vėl ėmėsi savo nešvarių darbelių?
Skaitytojų, Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

10 metų kaleimo manau padėtu , taip pat padėjusiems sučiupti ar nustatyti vagis premija 3000

Anonimas

dar įtaisyti vaizdo kamerą su judesio davikliu

cha

Tik nelieskite vagių, nes patys liksite kalti. Tokie dabar įstatymai. O jei dar, neduok dieve, vagiui į žiauną užvažiuosi - patį nuteis. Ne sovietų laikais juk gyvenam. Vagis irgi turi savo teises.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS