Iš Kazlų Rūdos gyventojo išviliojo 24 tūkst. eurų: siūlė investuoti internete | Diena.lt

IŠ KAZLŲ RŪDOS GYVENTOJO IŠVILIOJO 24 TŪKST. EURŲ: SIŪLĖ INVESTUOTI INTERNETE

Iš Kazlų Rūdos gyventojo per internetinę investavimo platformą išviliota 24 tūkst. eurų, skelbia policija.

Ketvirtadienį, 12.30 val., į Kazlų Rūdos policijos komisariatą kreipėsi 52 metų vyras.

Jis pareiškė, kad nuo gegužės 27 iki liepos 20 dienos nenustatytas asmuo per internetinę investavimo platformą apgaule iš jo išviliojo šiek tiek daugiau nei 24 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė didelės vertės turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Lietuvos bankų asociacija sako, kad finansiniai sukčiai iš Lietuvos gyventojų ir įmonių antrąjį šių metų ketvirtį išviliojo apie 2,5 mln. eurų, o sustabdytų bei atgautų lėšų suma siekė apie 1,9 mln. eurų.

Asociacijos teigimu, fiksuojama vis daugiau sukčiams sėkmingų incidentų: balandį–birželį finansų įstaigose užfiksuoti 2951 atvejis, kai nusikaltėliams pavyko išvilioti pinigus (pernai tuo pat metu – 2454), o vidutinė išviliota suma sumažėjo maždaug dukart – nuo 1588 pernai iki 856 eurų šiemet.

Finansų įstaigoms antrąjį ketvirtį pavyko iš sukčių atgauti apie 200 tūkst. eurų, dar apie 1,7 mln. eurų buvo sustabdyta.

Populiariausias sukčių būdas išvilioti pinigus tebėra vadinamasis „fišingas“ (angl. phishing), kai gyventojams siunčiama suklastota SMS žinutė ar elektroninis laiškas siekiant išvilioti asmens duomenis ir pavogti pinigus iš sąskaitos – antrąjį ketvirtį buvo 1698 tokie atvejai (pernai 1533).

Be to, šiemet dukart padaugėjo investicinio sukčiavimo atvejų – 440 (pernai 204), kai sukčiai gyventojams siūlo investuoti į patrauklią grąžą generuojančius investicinius produktus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Trumpai tariant

Jei kazkas skambina ir kalba rusiskai - arba dedi rageli, arba ju paciu kalba pasiunti kuo toliau. Antram variantui reikia atskiro tel. nr - kad paskui savo rusiskais urodiskais reikalais neuzknistu. Kad rusiskai kalbanciu nesupainioti su tikrais zmonemis, laikas visiems ukrainieciams kalbeti ukrainietiskai.

Ss

Jei pastatytu lažybų kontoroje, gal atsilostu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS