Kėdainiuose smurtavęs neblaivus policininkas nuteistas laisvės apribojimu | Diena.lt

KĖDAINIUOSE SMURTAVĘS NEBLAIVUS POLICININKAS NUTEISTAS LAISVĖS APRIBOJIMU

  • 2

Prieš kitą asmenį Kėdainiuose viešoje vietoje smurtavusiam neblaiviam policininkui teismas skyrė pusės metų laisvės apribojimo bausmę.

Kaip informavo Kauno apylinkės teismo Kėdainiuose rūmai, dėl viešosios tvarkos pažeidimo nuteistas 31-erių A.U. taip pat įpareigotas dirbti ar būti registruotas Užimtumo tarnyboje. Taip pat nukentėjusiajam iš A. U. priteista 400 eurų neturtinė žala.

Pasak teismo, A.U. nuteistas už tai, kad pernai birželio 16 dieną, apie 22 val., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, viešoje vietoje Kėdainių mieste įžūliu elgesiu pademonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Bylos medžiagoje nurodyta, kad tarp nuteistojo ir nukentėjusiojo kavinėje vyko konfliktas. Netrukus nukentėjusiajam einant gatve, A. U. pribėgęs prie jo iš nugaros sudavė vieną smūgį kumščiu į veidą, vėliau jį talžė kumščiais bei spardė, taip pat susigrūmė su jį nuo nukentėjusiojo atitraukusiu asmeniu.

Nustatyta, kad tuometis pareigūnas nukentėjusiąjam iš viso sudavė 10 smūgių.

Pats nuteistasis kaltės nepripažino. Jis patvirtino, kad nukentėjusiojo atžvilgiu naudojo fizinį smurtą, tačiau tvirtino taip pasielgęs veikdamas būtinosios ginties sąlygomis. Teismui A.U. nurodė, kad smurtavo norėdamas neutralizuoti grėsmę, pats likti sveikas, ir, kad sveiki liktų kiti.

Teismas nuteistojo aiškinimą, kad jis savo elgesiu siekė gintis pats ir apginti visuomenę, įvertino kaip deklaratyvų ir nepagrįstą, nes A. U. iš nugaros smūgiavo nueinančiam ir konflikte nebedalyvaujančiam asmeniui.

„Teismo įsitikinimu – kuris pagrįstas byloje išnagrinėtų įrodymų visuma, kaltinamojo smurtinė veika šiuo atveju nėra ir negali būti vertinama kaip būtinoji gintis", –  konstatavo teismas.

Teismas nuosprendyje išdėstė, kad A.U., būdamas pareigūnu, privalėjo žinoti kaip elgtis tokio pobūdžio konfliktinėse situacijose, bet pasirinko veikti neteisėtai ir neteisėtu elgesiu toliau eskaluoti kilusį, tačiau jau nuslopusį konfliktą, viešoje vietoje pats aktyviai dalyvaudamas muštynėse, dėl kurių buvo pažeista visuomenės rimtis ar tvarka.

Teismas atsižvelgė į tai, kad A.U. padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą, smurtą naudojo iš keršto. Asmuo dirba policijos pareigūnu, neteistas, 5 metų bėgyje tris kartus baustas administracinėmis nuobaudomis už kelių eismo pažeidimus.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Saulius vainauskas

JIS BUVO GITAS,ZMOGU SUMUSE BUDAMAS GIRTAS :)

Šiaip

Šiaip kodėl 400 o ne 4 milijonai, kas gali įvertinti mano patirtą moralinę žalą? Idiotai, blin. Tai xgal tegu priteisia grąžinti smūgius kuriuos patyriau, su premija.?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS