Kelmiečių automobiliuose – kontrabandinės cigaretės ir svaigalai | Diena.lt

KELMIEČIŲ AUTOMOBILIUOSE – KONTRABANDINĖS CIGARETĖS IR SVAIGALAI

  • 0

Pasieniečiams įkliuvo du Kelmės rajono gyventojai, kurių automobiliuose rastas didelis kiekis kontrabandinių rūkalų bei į įvairią tarą išpilstyto skysčio, skleidžiančio alkoholio kvapą. Daugiau kaip 6 tūkst. pakelių cigarečių vertė – per 25 000 eurų.

Tikrindami turimą informaciją, ankstų pirmadienio rytą VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai viename Kelmės rajono kaime patikrino nuosavame namo kieme stovinčius automobilius „Skoda Yeti“ ir „Seat Alhambra“. Jų bagažinėse ir salonuose aptikta kartoninių dėžių, o jose – įvairių rūšių rūkalų. Pasieniečiai rado ir paėmė cigarečių „Prince Rich Taste“, „Marlboro Micro Gold“,  „Winston Blue“, „Winston Ces“, „Minsk Capital MS“, „Minsk City MS“, „Marlboro Gold“, „Mac White Gold“ ir „Rothmans Royals“ be akcizo ženklų, o „Winston Blue“, „Minsk Capital QS“, „NZ Gold“, „Minsk Superslims“ – su baltarusiškomis banderolėmis. Iš viso rasta per 6 tūkst. pakelių cigarečių.

Be to, aptikta ir 50 litrų skysčio, skleidžiančio alkoholio kvapą.

VSAT pareigūnai su įkalčiais sulaikė 25-erių vyrą ir 54-erių moterį. Pastaroji teisėsaugos pareigūnams įkliūva ne pirmą kartą, jau kartą yra bausta dėl anksčiau padaryto analogiško pažeidimo.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Įtariamieji po apklausos paleisti, skyrus kardomąsias priemones – rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

GALERIJA

  • Kelmiečių automobiliuose – kontrabandinės cigaretės ir svaigalai
  • Kelmiečių automobiliuose – kontrabandinės cigaretės ir svaigalai
  • Kelmiečių automobiliuose – kontrabandinės cigaretės ir svaigalai
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS