Internetiniai sukčiai nusitaikė į žinomus žmones: ragina neužkibti ant piktavalių kabliuko | Diena.lt

INTERNETINIAI SUKČIAI NUSITAIKĖ Į ŽINOMUS ŽMONES: RAGINA NEUŽKIBTI ANT PIKTAVALIŲ KABLIUKO

  • 1

Pastarosiomis savaitėmis Lietuvą drebina kibernetinių nusikaltėlių skandalai. Nutekinti šimtai tūkstančių jautrių duomenų, specialistai ragina stebėti savo asmeninę informaciją ir imtis saugumo priemonių. Panašu, kad internetiniai sukčiai nusitaikė ne tik į įmones, bet ir į garsius žmones. 

Apie pasinaudojimą tapatybe socialiniame tinkle pranešė Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė. Ji ragino internautus neprarasti budrumo ir neužkibti ant sukčių kabliuko.

„Mano „Facebook“ draugų bei sekėjų dėmesiui! Gavau jau ne vieną pranešimą apie pasinaudojimą mano duomenimis (vardu, pavarde, nuotraukomis ir paskutiniais įrašais) ir sukurtą naują „Facebook“ profilį. Prašau būti atsargiems – tai kenkėjiški veiksmai. Jokių konkursų, žaidimų su piniginiais ar daiktiniais laimėjimais neskelbiu. Socialiniame tinkle turiu savo, kaip merės puslapį ir asmeninį profilį“, – feisbuke skelbė Ž. Pinskuvienė.

Po įrašu Širvintų rajono merė pridėjo nuotraukas, kuriose matyti akivaizdus sukčių naudojimasis Širvintų merės vardu. Piktavaliai sukūrė feisbuko paskyrą Živilės Pinskuvienės vardu, panaudojo ir politikės nuotrauką. 

Internautas Algimantas sulaukė žinutės iš internetinių sukčių, prisidengusių Širvintų rajono merės vardu: „Ačiū, kad pasidalinai mano įrašu. Jūs buvote išrinktas vienu iš mano parodos nugalėtojų“.

Tačiau vėliau Algimantui kilo abejonių, kad tai gali būti apgaulė: „Gavau komentarą, kad įtrauktas į laimėtojų sąrašą. Kiek bandžiau, surinkęs visus reikalaujamus kodus kortelės VISA, bet negaunu teigiamo rezultato. Kažkas kelia abejonių?“.

Feisbuko nuotr.

Po Ž. Pinskuvienės įrašu pasisakė ir būrėja V. Budraitytė. Pasak moters, jos vardu prisidengę sukčiai platina vaistus. „Mielieji, ir aš reklamuoju kažkokius vaistus, kreipiausi į policiją, bet, deja, rodos, kad policija su sukčiais dirba išvien, negavau jokios pagalbos, o žmonės piktinasi, kad tepalai nepadeda, man skambina, rašo, kaltina, net už savo pinigus reklamavau, kad tai feikas, bet vis tiek žmonės apsigauna... Būkite atsargūs“, – įspėjo V. Budraitytė.

Internautė Danutė pasiūlė V. Budraitytei blokuoti internete aptinkamas reklamas, kuriose sukčiai naudojasi jos vardu. Tačiau paaiškėjo, kad nusikaltėliai – sumanūs. „Pati tų reklamų nematau, nes taip padaryta, kad man nerodyti, žmonės atsiunčia nuskyninę“, – skundėsi būrėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zsaaa

Sios dvi bobos apsestos raganu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS