Kirtis tamsiojo interneto nusikaltėliams: uždarytas narkotikų prekybos tinklalapis | Diena.lt

KIRTIS TAMSIOJO INTERNETO NUSIKALTĖLIAMS: UŽDARYTAS NARKOTIKŲ PREKYBOS TINKLALAPIS

  • 9

Suomijoje uždarytas narkotikų prekybos tinklalapis, operacijoje dalyvavo ir Lietuvos kriminalinė policija.

Kaip skelbiama pranešime, pareigūnai pasiekė svarbią pergalę prieš tamsiojo interneto („dark net“) nusikaltėlius ‒ tarptautinės operacijos metu Suomijos muitinė (Tulli), Lietuvos kriminalinės policijos biuras kartu su Europos partneriais išaiškino ir uždarė tamsiojo interneto tinklalapį „Piilopuoti“.

„Piilopuoti“ tinklalapyje suomių kalba, veikusiame „Onion Router“ (Tor) tinkle nuo 2022 metų gegužės, buvo prekiaujama dideliais kiekiais narkotinių medžiagų ir kitomis nelegaliomis prekėmis.

Vykdant šią tarptautinę operaciją, bendradarbiavo jungtinės teisėsaugos pajėgos: Suomijos muitinės tarnyba, Lietuvos kriminalinės policijos biuras, Vokietijos federalinė kriminalinė tarnyba ir Europos policijos biure (Europole) veikiantis Europos kibernetinių nusikaltimų centras. Šis centras  koordinavo tarptautinius veiksmu.

„Tyrimas tęsiamas, kadangi, siekdami nustatyti platformoje veikusius pardavėjus ir vartotojus, teisėsaugos pareigūnai dirba visame pasaulyje“, – rašoma pranešime.

Sėkminga operacija surengta likus vos keletui dienų iki metinės tamsiojo interneto konferencijos, vyksiančios Europolo būstinėje 2023 metų spalio 4‒5 dienomis.

Šis tik teisėsaugos pareigūnams skirtas renginys  sujungs daugiau nei 180 tyrėjų iš viso pasaulio. Jame bus aptartos naujausios „juodojo tinklo“ nusikaltimų tendencijos ir pokyčiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

So what

Užsisakau kanapėlę iš dark webo jau pastaruosius 10 metų, perku tik iš ten, nes daug profesionalių augintojų, platus veislių pasirinkimas, visada atsiunčia tai, ką užsisakei ir greitas pristatymas. Apie šį dark webo turgų "pilopuoti" nes neteko girdėt, ar tikrai toks buvo?

Toras

Nedidele beda, yra desimtys kitur kur galime nusipirkti.

Realistas

Uždarė mikroskopinę tamsiatinklio dalį. Tik suomiams ir tik tiems, kurie nemoka anglų kalbos, bus sunkiau įsigyti narkotikų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS