Kokaino kontrabandą iš Brazilijos organizavusiems vyrams – laisvės atėmimas ir apribojimas | Diena.lt

KOKAINO KONTRABANDĄ IŠ BRAZILIJOS ORGANIZAVUSIEMS VYRAMS – LAISVĖS ATĖMIMAS IR APRIBOJIMAS

  • 1

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį nuteisė tris Mažeikių ir Radviliškio rajonų gyventojus, organizavusius kilogramo kokaino kontrabandą iš Brazilijos, jiems skirtas laisvės atėmimas ir apribojimas.

Kaip nurodė teismas, J. J., M. J. ir E. B. kaltinti veikdami bendrininkų grupėje suklastoję ir panaudoję klastotą dokumentą, disponavę narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turėdami tikslą jas platinti.

Teismas J. J. už padarytas nusikalstamas veikas skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

M. J. ir E. B. skirtas dvejų metų laisvės apribojimas be intensyvios priežiūros, nuteistieji per laisvės apribojimo laiką privalės neatlygintinai išdirbti po 150 valandų viešųjų darbų.

Jiems taip pat skirta baudžiamojo poveikio priemonė – po tūkstančio eurų dydžio įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Kaltinamieji M. J. ir E. B. savo kaltę pripažino, papasakojo apie įvykio aplinkybes. Teismas tai pripažino atsakomybę lengvinančia aplinkybe. J. J. savo kaltės nepripažino.

Dar vienas radviliškietis S. O. bausmę jau atliko Afrikoje ir šioje byloje buvo apklaustas kaip liudytojas.

Šiaulių apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Bylos duomenimis, J. J. 2018 metų gruodį, veikdamas organizuotoje grupėje su M. J., E. B., S. O. ir ikiteisminio tyrimo nenustatytais asmenimis, neteisėtai gabeno kokainą.

M. J. su E. B. sutarė, kad šis už tūkstančio eurų atlygį į Europos Sąjungą paslėpęs savo skrandyje atgabens ne mažiau kaip kilogramą narkotinės medžiagos bei už 200 eurų atlygį užverbuos daugiau asmenų kontrabandai vykdyti.

E. B. išsigando savo skrandyje gabenti narkotikus ir pasiūlė tai padaryti kitam asmeniui – S. O., kuris sutiko gabenti narkotikus ir perdavė savo asmens duomenis, kad būtų galima nupirkti jam lėktuvo bilietus.

Gabenant kokainą iš Brazilijos San Paulo miesto į Ispanijoje esančią Valensiją, tarpinėje stotelėje Kasablankos tarptautiniame oro uoste S. O. kartu su bagaže paslėptu kokainu buvo sulaikytas pareigūnų, teisme pripažintas kaltu ir nuteistas dvejų su puse metų laisvės atėmimu.

Jis tvirtino, kad artimieji trejus metus nežinoję, kur asmuo esąs, nes išvažiuodamas iš namų tėvams pasakęs, jog vyksta į draugų vestuves. Liudytojas teigė savo bausmę jau atlikęs ir dabar norįs ramiai gyventi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai

gerai,kad apriboja tai,kas jau atimta!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS