Koncertų organizatorius nuteistas už pinigų iššvaistymą | Diena.lt

KONCERTŲ ORGANIZATORIUS NUTEISTAS UŽ PINIGŲ IŠŠVAISTYMĄ

  • 0

Šiaulių apygardos teismas koncertus ir renginius organizavusios viešosios įstaigos „Pramogų linija“ buvusį direktorių Gintarą Rimeiką teismas pripažino kaltu apgaulingai tvarkius apskaitą ir iššvaisčius daugiau nei 380 tūkst. eurų.

Antradienį paskelbtu nuosprendžiu G.Rimeikai skirta dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiem metams, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) išsiaiškino, kad Šiaulių arenoje didelius koncertus ir renginius organizavęs viešosios įstaigos direktorius iššvaistė per kelerius metus iš šios veiklos uždirbtas pinigines lėšas. Siekdamas šį faktą nuslėpti, įtariamasis iš Latvijoje registruotos bendrovės už daugiau nei 534 tūkst. eurų įsigijo 7100 dėžučių prancūziškų maisto papildų.

FNTT nustatė, kad šis sandoris su Latvijos bendrove viešajai įstaigai buvo ekonomiškai nuostolingas, kadangi už įsigytus maisto papildus permokėta daugiau nei tris kartus. Realiai 7100 dėžučių maisto papildų galima buvo įsigyti už 150 tūkst. eurų, o šiaulietis už juos permokėjo daugiau nei 380 tūkst. eurų. Įtariamasis teigė, kad visi įsigyti maisto papildai nemokamai buvo išdalyti kaip labdara Šiaulių senjorams.

Vitaminai atkeliavo į Lietuvą ir buvo išdalyti labdaros fondui „Gruoda“.

G.Rimeika ikiteisminio tyrimo metu teigė, kad dėl savo veiksmų nuoširdžiai galisi, prisipažįsta, kad iš savo naivumo ir didelių problemų su alkoholiu vedė apgaulingą buhalterinę apskaitą, surašė realybės neatitinkančius dokumentus, siekdamas nuslėpti jau ankščiau atliktus neteisėtus veiksmus.

2011–2013 metais „Pramogų linija“ organizavo Jungtinės Karalystės pop žvaigždės Chriso Normano, Rusijos atlikėjo Olego Gazmanovo, grupės „Rondo“, Gyčio Paškevičiaus, šokių kolektyvo „Žuvėdra“, Sankt Peterburgo cirko ir kitus pasirodymus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS