Kontrabandą nešusio vyro neišgelbėjo nė tamsa: sulaikyti padėjo tarnybinis šuo | Diena.lt

KONTRABANDĄ NEŠUSIO VYRO NEIŠGELBĖJO NĖ TAMSA: SULAIKYTI PADĖJO TARNYBINIS ŠUO

  • 1

Varėnos rajone pasieniečiai su įkalčiais sulaikė neteisėtą cigarečių krovinį nešusį Šalčininkų rajono gyventoją. Dujų balionėlį, peilį ir GPS imtuvą turėjusį kontrabandininką VSAT pareigūnams sučiupti padėjo tarnybinis vokiečių aviganis Varis.

Antradienį vakare Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono savivaldybės Būdų kaimu pastebėjo įtartiną asmenį su nešuliu. Netoli šios gyvenamosios vietovės yra nužymėta valstybės sienos apsaugos zona. Į ją patekti būtinas specialus leidimas, tad čia ėjęs vyras iškart atkreipė pasieniečių dėmesį.

VSAT pareigūnams bandant sulaikyti nešiką, šis metė krovinį ir, pasinaudodamas tamsa, bandė slėptis krūmynuose. Pasieniečiai čia pat panaudojo tarnybinį šunį – devynerių metų vokiečių aviganis Varis nepaliko jokių galimybių bėgliui.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 32 metų Šalčininkų rajono gyventojas. Jis nuo valstybės sienos į Lietuvos gilumą gabeno du surištus ir savadarbėmis petnešomis sukabintus ryšulius. Juose buvo 1 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Asmens apžiūros metu pas jį taip pat rastas dujų balionėlis, peilis bei GPS imtuvas.

Vyrui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei dėl pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo pradėta administracinė teisena.

Sulaikytasis po apklausos paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į A. Barausko užkardą. Šiame VSAT padalinyje saugomos ir jo gabentos cigaretės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

saulius

Baudziamasias bylas tokiems ir i kalejima keliems metams pasodinti,nes kontrabandos mastai nesikeicia,bausmes prilyginti narkotiku gabenimui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS